Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DAVE YOUNG / TERRY PROMANE OCTET

«Vol. 2»
MODICA MUSIC

Mer musikk fra Canada og Toronto. Denne gangen med bassisten Dave Young og trombonisten Terry Promane og deres oktett, i et opptak fra 29. og 30. mars i år. Siden dette er andre delen av dette prosjektet, så må det forventes at det også forefinnes en «Vol. 1», en plate vi ikke har hørt.

Men «Vol. 2» kan innimellom friste til også å skaffe seg «Vol. 1», for det er kvalitetsjazz, om ikke av den revolusjonerende sorten, så mer enn god nok til å bruke litt tid av sitt liv på.

Vi møter de to sammen med trompeteren Kevin Turcotte, altsaksofonisten Vern Dorge, tenorsaksofonisten Mike Murley, barytonsaksofonisten Perry White, pianisten Dave Restivo og trommeslageren Terry Clarke i 10 mer eller mindre velkjente komposisjoner fra jazzens gullalder, og tiden hvor storband var det ledende.

I denne oktettkonstellasjonen ligger alt veldig tett på storbandsoundet. De er i stand til å lage en strorbandfeeling på grunn av de fine og tette arrangementene, og solistmessig holder de mer enn god nok standard.

Denne innspillingen er kanskje litt sofistikert, men av og til kan selv litt tilslaskede skribenter, som de du finner i salt-peanuts.eu, la seg lokke ut blant de med mer stil i bekledningen enn det vi er vant til å omgås.

Derfor mener vi at denne oktetten absolutt er verdt å lytte til. Drivende og godt ensemblespill, gode arrangementer og dyktige solister. Og hele veien swinger det kraftig av gjengen fra Toronto. Og sånn rett før jul, så skal man vel ikke forvente så veldig mye mer!

Jan Granlie

Dave Young (b), Terry Promane (tb), Kevin Turcotte (tp, flh), Vern Dorge (as), Mike Murley (ts), Perry White (bs), Dave Restivo (p), Terry Clarke (dr)

Skriv et svar