Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DE BEREN GIEREN & SUSANA SANTOS SILVA

«The Detour Fish»
CLEAN FEED CF317CD

De tre musikerne i De Beren Gieren kommer fra Flandern i Belgia, mens trompeteren, og gjesten på denne plata, Susana Santos Silva kommer fra Portugal. Jeg hørte begge banda første gang under 12 Points-festivalen i Dublin for noen år siden, og etter det har de startet et samarbeid, som nå har ført til denne liveinnspillingen fra Ljubljana-festivalen.

Under 12 Points-festivalen var De Beren Gieren et av de virkelige høydepunktene. Deres pianobaserte triomusikk er oppfinnsom og på mange måter nyskapende. I trioen er det i hovedsak pianisten Fulco Ottervanger som står ansvarlig for musikken, men trioen hadde aldri fungert såpass bra hadde det ikke vært for de andre musikerne.

Trompeteren Susana Santos Silva har en nesten Kenny Wheelersk tone i trompeten. Den er litt kald, og langt fra de varme sommernettene i Portugal. De senere årene har hun utviklet spillet sitt mye, fra å være en litt streit trompeter, til å kaste seg ut på dypt vann uten sikkerhetsnett. Og hele veien fungerer det fint.

Men det er hele tiden pianist Ottervanger som holder musikken i tømmene. Det er han som er styrmann på skuta, mens bassist Lieven Van Pée og trommeslager Simon Segers er fyrbøterne, som holder det hele i gang.

Vi får åtte låter, hvorav sju er ført i pennen av Ottervanger, mens den siste , den fine «Dance of Trouts» er gjort av Silva.

I det hele er dette blitt en fin og ytterst hørbar plate. De tre herrene fra Flandern trives tydelig i selskap med den portugisiske frøkenen, og sammen fungerer dette helstøpt og vakkert. Litt utenfor den vanlige stien hvis man tenker trompet, piano, bass og trommer, men hele veien med fint, lyrisk og ytterst hørbart. Jeg er sikker på at de som var på festival i Ljubljana i juli i år, hadde en strålende opplevelse.

Favorittlåt: Susana Santos Silvas vakre «Dance of Trouts».

Jan Granlie

Susana Santos Silva (tp, flh), Fulco Ottervanger (p), Lieven Van Pée (b), Simon Segers (dr)

One Response to “DE BEREN GIEREN & SUSANA SANTOS SILVA”

Skriv et svar