Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DE BEREN GIEREN

«One Mirrors Many»
CLEAN FEED CF344CD

Den belgiske trioen De Beren Gieren hørte jeg første gang på festivalen 12 Points for noen år siden, og det året var de en av de store overraskelsene. Dette er deres femte utgivelse, hvorav de to seneste er på det portugisiske selskapet Clean Feed. Denne kontakten kan muligens ha kommet gjennom deres forrige innspilling, «The Detour Fish, Live In Ljubljana feat. Susana Santos Silva 2014». Silva er portugisisk og plateseksapsdirektør Pedro Costa er den som booker programmet i Ljubljana…

Her får vi trioen alene, fra et opptak i Boma Studio i den flotte byen Ghent i Belgia.

Alle komposisjonene er gjort av pianisten Fulco Ottervanger, og med seg har han bassisten Lieven Van Pée og trommeslageren Simon Segers.

Musikken er i hovedsak lyrisk, og musikken føles litt mer eksperimentell her enn på de tidligere platene. Det er tre musikere som kjenner hverandre godt vi møter. De har opp gjennom årene utarbeidet et samarbeid som nesten bare musikere som kjenner hverandre godt, kan oppnå.

Vi får ti komposisjoner, hvorav tre korte intermessoer, eller mellomspill, er uten tittel, eller hvor tittelen er «-».

Hele veien føler jeg at dette nesten er som å høre e.s.t. på sitt mest intense. På den måten at de nesten opptrer som en helhet, og at låtene og arrangementene er så godt innøvd at det blir en tett enhet av det hele. Dette kommer selvsagt av at de kjenner hverandre såpass godt, og at de har en felles forståelse for hvordan dette skal låte.

Det er blitt en strålende pianotrioplate, som bør gi bandet en rekke åpninger på klubbfronten, også her i Norden.

Jan Granlie

Fulco Ottervanger (p), Lieven Van Pée (b), Simon Segers (dr)

Skriv et svar