Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DEANNE MATLEY

«Because I Loved»
DNMBIL

Med vokalisten Deanne Matley, er nok en plate fra Canada puttet inn i spilleren. Hun kommer fra Calgary, og fikk et slags gjennombrudd i 2014, da hun samarbeidet med gitaristen Larry Koonse, som resulterte i albumet «Can’t Help Falling». Hennes neste innspilling, «Stealin’ Blue», var et livealbum som solgte godt over hele Canada. Deretter fulgte «Get In The Mood», et julealbum som raskt ble en slags bestselger i hjemlandet.

Hun har studert ved Berklee og Banff Centre for The Arts, og hun har tatt privattimer i New York, og hun har fått stipend for å studere ved California’s Stanford Jazz Institute.

Så det er en erfaren, ung dame vi møter på «Because I Loved», hvor hun har med en haug med medmusikanter, etter hvor det passer med større eller mindre besetninger.

Vi får 12 låter, hvor hun selv har deltatt i komponeringen på fire. De andre er relativt ukjente standarder, gjort av mange forskjellige komponister, hvor kun et par er kjente her på denne siden av Atlanterhavet.

Av medmusikantene synes jeg det er altsaksofonisten Al McLean som markerer seg sterkest med noen helt ok solier. I tillegg hadde dette ikke blitt det samme uten pianisten Paul Shrofel, som gjør en fin kompjobb.

Musikken ligger i det typisk «vokal-diva»-landskapet, men Matley har en litt rå og kraftig stemme som gjør at musikken swinger godt i de mer hurtige låtene. I balladene, som i den fine «The After Thoughts» av Vince Jones, gjør hun en helt ok jobb, men jeg synes ikke stemmen hennes er original nok til å holde hele veien. Det blir raskt at låtene blir litt for like, og hennes personlighet forsvinner litt i det hele. Og når de avslutter med Drew Holcombs «The Wine We Drink», så forstår vi at det ikke er noe billig skvip hun heller i seg, men en edel årgang fra for eksempel Bordeaux i Frankrike.

«Because I Loved» er en plate for litt høy sigarføring og dannet trikotasje i fine omgivelser, gjerne i en restaurant på et bedre hotell, og omgivelser få av oss i salt-peanuts.eu-redaksjonen frekventerer til daglig. Og Matley fungerer helt fint i disse omgivelsene, og jeg er sikker på at hun er en «hit» i de mer fornemme selskaper.

Jan Granlie

Deanne Matley (v), Ranee Lee (v), Paul Shrofel (p, keys), Adrian Vedady (b), Jim Doxas (dr), Steve Raegele (g), Kiko (perc), Al McLean (as), Andy King (tp), Jean-Nicolas Trottier (tb), Kate Bevan-Baker (vio), Kate Maloney (vio), Jennifer Thiessen (viola), Thomas Beard (c)

Skriv et svar