Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DENA DEROSE

«We Wan’t Forget You»
HIGHNOTE HCD7263

Vokalisten Dena DeRose kommer fra USA, og har de senere årene spilt på alle de «viktige» klubbene rundt om i landet, ved siden av at hun har turnert over hele verden, og spilt på en rekke av verdens viktigste jazzfestivaler. Dette er, så vidt jeg har klart å finne ut, hennes 12 langspiller, så det er tydelig at hun er et relativt stort navn «over there» På «We Wan’t Forget You» hyller hun kollegaen Shirley Horn, sammen med saksofonisten Eric Alexander, trompetisten Jeremy Pelt, barytonsaksofonisten Gary Smylyan, bassisten Martin Wind og trommeslageren Matt Wilson i 11 låter «insiderne» kjenner fra Horns settliste. DeRose spiller piano på alle låtene, pluss at hun supplerer med Hammond B3 på to låter.

Dena DeRose er sikkert en sangerinne som kan sjarmere publikum på de mange spillestedene hvor de serverer fargede drinker i høye glass, hvor det konverseres dannet rundt de runde bordene. Hun synger og spiller piano som en mer enn habil soloartist på en litt eksklusiv pianobar. Hennes stemme er helt ok, men ikke noe mer enn det, og det mangler fullstendig personlighet over det hun gjør.

Musikerne gjør så godt de kan for å løfte resultatet noe, men dessverre, det blir ikke mer enn et stort gjesp. I DownBeat fikk denne plata 4 ½ av 5 stjerner… Ikke forstår jeg hva de mener med de 3 stjernene på topp.

Jan Granlie

Dena DeRose (v, p, hammond B3), Eric Alexander (ts), Jeremy Pelt (tp), Gary Smylyan (bs), Martin Wind (b), Matt Wilson (dr)

Skriv et svar