Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EAST PORTAL

«East Portal»
AKP RECORDINGS, AKP007-2

East Portal er et samarbeid som kombinerer popscenen i Los Angeles og den eksperimentelle Brooklyn DIY-scenen. På Vestkysten har multiinstrumentalisten Patrick Taylor samarbeidet med etablerte og kommende pop- og indierock-musikere i studio. Og derfra har prosjektet East Portal vokst seg til å bli et helt spesielt band hvor han samarbeider med John Atkinson, som gjør digitale manipulasjoner av Taylors «lyder», pluss ringeklokke og shruti-boks, og Nick Podguski på trommer.

Dette er blitt en plate med søkende, eksperimentell og relativt fri pop-relatert musikk i et dronelandskap, ikke veldig langt fra hva man har kunnet høre fra Jon Hassell og Brian Eno.

Vi får sju «strekk» som alle er innspilt i Los Angeles og New York i april 2020 og februar 2021, og ut fra, spesielt Taylors bass-spill, som er toneangivende på innspillingen, får vi et «langdistanse»-samarbeid som fascinerer. Musikken er tidvis relativt søkende, Taylors musikk blir utvidet, manipulert og videreutviklet på en særegen måte, og mens man lytter kan man skape sine egne historier om musikken som tar en i mange retninger.

Taylor er en dyktig musiker som trakterer bass, klarinett, akustisk gitar, ukulele, pedal steel gitar og perkusjon, som legger grunnlaget for denne musikalske reisen, som egentlig er vanskelig å beskrive, men må høres. Og Atkinson bidrar til å gjøre musikken spennende med sine manipulasjoner gjennom hele albumet.

Det meste foregår i svært «rolige» former, og spesielt vil jeg anbefale at man lytter til femtesporet, den fine «Untitled #3», hvor bass og klarinett gir et fint lydbilde sammen med små digitale manipulasjoner.

Et spennende album for rekreasjon.

Jan Granlie

Patrick Taylor (b, cl, g, ukulele, pedal steel g, perc), John Atkinson (digital manipulasjon,bells, shruti-boks, Nick Podgurski (dr)

Skriv et svar