Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EDDIE GOMEZ & CARSTEN DAHL

«Live at Montmartre»
STORYVILLE 1018450, 2013

Den danske pianisten Carsten Dahl kjenner vi etter hvert godt, bl.a. fra et strøkent samarbeid med Arild Andersen og Jon Christensen, en rekke solokonserter og, ikke minst, hans Experience-band med Jesper Zeuthen (as), Niels Davidsen (b) og Stefan Pasborg (dr).

Den 9. november 2011, spilte han på den klassiske jazzklubben Montmartre i København duo med den amerikanske bassisten Eddie Gomez. Seks av låtene derfra er nå ute på CD, å det er bare å lene seg tilbake og nyte! Carsten Dahl er en fremragende pianist, enten han improviserer fritt fra sitt eget, merkelige hode, eller han gjør sine versjoner av standardlåter. Eddie Gomez kjenner vi fra ei røys av kopnserter og plater med amerikanske stjerner de siste decennier (Miles Davis, Dizzy Gillispie, Gerry Mulligan, John Coltrane, Benny Goodman, Paul Bley, Michael Brecker, Wayne Shorter og Chick Corea for å nevne noen få), og sammen er de to dynamitt!

Det åpner med standarden «I Hear A Rhapsody», før publikum gjenkjenner There Is No Greater Love» med intrikan, energisk og vitalt spill fra begge to. Dahls pianospill her er frapperende, og man kan høre at han her er på hjemmebane. Det låter nesten som om det er en av de store swingpianistene fra etterkrigstiden som igjen har gjenoppstått. Og Gomez følger han helt til døra med storveis basspill.

Og slik fortsetter det. Sliterne «Autumn Leaves», «Body & Soul», «How Deep Is The Ocean» og «All The Things You Are», før de runder av med «First Encounter», som de har laget i fellesskap. Man kan nesten høre at Dahl sitter å smiler på pianokrakken, mens han hele veien utfordrer Gomez til å gå litt lenger. Og det hele er ytterst interessant og flott. De som var til stede på Montmartre denne kvelden hadde helt sikkert en strålende kveld. Heldigvis var plateselskapet Storyville til stede med opptaksutstyret sitt, slik at vi også får mulighet til å være med på moroa!

Jan Granlie

Eddie Gomez (b), Carsten Dahl (p)

Skriv et svar