Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ELENA SETIÉN

«Dreaming Of Earthly Things»
ENJA/YELLOW BIRD YEB-7769

Vokalisten Elena Setién er født i San Sebastian, i Spania, men har de siste årene oppholdt seg i København, med studier på Rutmisk konservatorium.

På sin nye innspilling, har hun valgt å reise hjem til Spania for å gjøre, sammen med pianisten, gitaristen og keyboardisten Mikel Azpiroz og trommeslageren og perkusjonisten Karlos Arancegui. Selv synger hun sine egne låter, samt at hun trakterer piano, el.piano, fiolin og perkusjon.

Vi får 12 komposisjoner, som alle er gjort av Setién, som alle befinner seg i et ltt eksperimentellt poplandskap. Når jeg hører musikken hennes får jeg en til retro følelse av musikk som ble produsert av selskapet Les Disques de Crépuscule og lignende på sent 80-tall og 90-tall. I Norge kjenner man til bandet Bel Canto, som i starten var en del av dette miljøet. Tuxedomoon, The Durutti Column, Anna Domino med flere, var toneangivende på selskapet en periode, og jeg føler at Setién går inn i dette miljøet, spesielt på grunn av instrumenteringen, vokalen og melodiene, som er litt drømmende og svevende, uten at det blir påtatt eller kunstig.

De 12 komposisjonene fungerer godt sammen, og Setién har en stemme som fungerer perfekt inn i dette landskapet. Stemmen er på noen låter litt svevende, men på enkelte låter, blant annet andresporet «Dream and Nightmare» synes jeg hun viser fram en sterkere stemme, som gjør musikken spennende.

I det hele tatt har Setién med «Dreaming Of Earthly Things» levert en helt ok pop/jazzplate, hvor flere låter godt kan bli rediohiter. Og de to medmusikantene er ed på å bygge opp under og utvide Setiéns ideer på en fin måte. En hyggelig oppmuntring i vinterkulden! Og under Vinterjazz i Danmark, som starter 3. februar, kan du høre henne i Club Loco den 9/2, i Villa Veel på Klampenborg den 10/2 og i Sunship, Aarhus 11/2.

Jan Granlie

Elena Steién (v, p, el.p, vio, perc), Mikel Azpiroz (p, hammond, moog synth, elg), Karlos Arancegui (dr, perc)

Skriv et svar