Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ELI STORBEKKEN & SIGURD HOLE

«Fabel»
HEILO HCD 7311

Den norske vokalisten Eli Storbekken har vært et navn innenfor den norske folkemusikken og visetradisjonen i lang tid. Men det er en stund siden vi har hørt henne på plate. Hun kommer fra Østerdalen, mot grensen til Sverige, fra et område hvor folkemusikken i alle år har stått relativt sterkt. På Finnskogen, lenger sør er det Sinikka Langeland som har vært det mest kjente navnet, mens når man beveger seg norover forbi Elverum og Rena, så er det riket til Storbekken.

På «Fabel» får vi servert 10 folkeviser fra Hedmark og Østfold (lenger sør) med varianter fra Telemark, Gudbrandsdalenog til og med fra Sverige. Vi får middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, kjærlighetsviser og ridderviser, og tekstene og melodiene er pakket inn i en slags verdensmusikk.

I bandet hører vi gitarist Olav Torget, bassist Sigurd Hole, trommeslager Jarle Vespestad, Nils Økland på fele og hardingfele og Karl Seglem på bukkehorn og saksofon.

Musikken på denne innspillingen er, i hovedsak, relativt ukjent for de som ikke er veldig inne i den norske folkemusikken og visetradisjonen. Derfor er ei slik plate viktig. Og med den musikalske innpakning visene får her, så vil visene kanskje nå ut til flere ved denne innspillingen.

Musikken er fin, og Storbekken synger med en klar folkemusikkstemme, g det hele er blitt en behagelig produksjon som skal spilles for mine danske venner ved flere anledninger, for denne musikken bør ikke være forbeholdt det norske publikum.

Jan Granlie

Eli Storbekken (v), Olav Torget (g, dobro, konting), Sigurd Hole (b), Jarle Vespestad (dr), Nils Økland (vio, hardingfele), Karl Seglem (goathorn, s)

Skriv et svar