Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ELIEL LAZO & THE CUBAN FUNK MACHINE

«Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine»
STUNT RECORDS STUCD 14132

Eliel Lazo er en kubansk perkusjonist bosatt I Danmark. Han har operert i mange genrer. På dette albumet hyller han 70-talls funk og cubansk songo, som er en syntese av tradisjonell afro-kubansk rumba og moderne dansemusikk. Et av Kubas største band de siste ti-årene, Los Van Van, regnes som det bandet som «oppfant» kubansk songo.

Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine, er en salig – og lykkelig – blanding av funk, rumba, pop, fusion og blues, ispedd gode doser med jazz. Ensemblet består av en blanding av danske og kubanske musikere, samt svenske Andreas Pålsson på Hammond B3, og amerikanske Bob Mintzer på tenorsaksofon. Han har de siste tjue åra spilt i fusionbandet Yellowjackets.

Ut av denne gryta kommer det en rekke låter komponert av Lazo solid forankret i afro-kubansk musikk. De som ikke liker musikk med heftig afro-kubansk perkusjon, bør ikke sette på denne plata, da kan man lett få seg en overdose. Lazos energiske perkusjon, godt utfylt av trommeslager Raciel Jimenez og Yasser Pino på bass, sørger for at alle groover sitter som de skal. Oppå dette legger de andre musikerne temalinjer og kor.

På låtene «Deja vu» og «Rhapsody in Abakua» er det unisone temalinjer som løses ut i heftige kor. Ikke minst leverer Andreas Pålsson meget bra prestasjoner på sitt Hammond B3. Det morsomme med han er jo at han egentlig ikke er organist, men perkusjonist i Helsingborg Symfoniorkester!

Men som også kan finne svært tilbakelente uttrykk på dette albumet, som i «El Verberado Amor». Denne låta er vel det nærmeste man kommer blues på kubansk.

Slike plater bør ikke nytes sittende. Hvis man ikke kommer opp på beina og fyker rundt av Lazos perkusjon og energi, kan man like godt sette på noe helt annet i CD-spilleren. Dette er kanonbra partymusikk på høyt nivå for enhver jazzfestival i dette landet!

Bjørn Sandnes

Eliel Lazo (perc, v), Yasser Pino (b), Carlos Perez (tb, v), Per Gade (g), Mikkel Nordsø (g), Andreas Pålsson (hammond), Raciel Jimenez (dr)

Skriv et svar