Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EMIL BRANDQVIST TRIO

«Seascapes»
SKIP SKP 9128-2

Noe av det som er interessant med å skrive om musikk, er at man får muligheten til å stifte bekjentskap med en rekke musikere man ikke ante eksisterte på forhånd, før en CD ramlet inn i postkassen.

En av disse var den svenske trommeslageren Emil Brandqvist fra Gøteborg, hvor han også har sin musikkutdannelse.

Så vidt jeg har klart å lete meg fram til, så er dette hans andre innspilling som bandleder på plate, etter «Breath Out»  fra 2013 hvor trioen samarbeidet med Sjöströmska String Quartet. Og med seg på reisen denne gang har han den finske pianisten Tuomas A. Turunen og bassisten Max Thornberg. I tillegg gjester Jonas Asplund på flugelhorn, Martin Brandqvist på fløyte og klarinetter og Nils Börén på klarinett.

Til å være trommeslager, vil jeg si at Brandqvist fremhever seg selv ytterst lite på denne vakre platen. For det er en ytterst vakker plate vi har fått i hendene.

De fleste komposisjonene er gjort av Brandqvist, og de blir ytterst nensomt og vakkert tatt hånd om, særlig av den fine pianisten Tuomas A. Turunen, som garantert har hørt mye på for eksempel Esbjörn Svensson mans han har sittet hjemme og øvd. Det samme har de to andre i trioen, for dette er musikk som passer perfekt inn i Svenssons ettermæle.

Men etter å ha hørt gjennom platen noen ganger, så blir jeg litt ukonsentrert. All musikken er utmerket fremført, men jeg tar meg i å begynne å tenke på andre ting. Musikken er vakker, men faren med det vakre er at det ikke er noen kontraster, og det føler jeg at jeg savner her. På fjerdesporet, «Färdas under vatten» skjer det riktignok noe. Der bidrar gjestene med interessant spill, men ellers blir dette altfor stillestående, dessverre.

På hjemmesiden til Branqvist kan jeg se at han har en og annen konsert i Tyskland, og det er nok også hovedmarkedet for denne musikken. Tyskerne bare elsker musikk som den vi får servert på denne platen.

Alt er ytterst vakkert og vel gjennomført, og lyden er fortreffelig (innspillingen er gjort i Studio Fabriken i Gøteborg av Michael Thorén), og det er egentlig ingenting å sette fingeren på, annet enn at jeg savner en og annen kontrast.

Jan Granlie

Emil Brandqvist (dr), Tuomas A. Turunen (p), Max Thornberg (b), Johan Asplund (flh), Martin Branqvist (fl, cl, bcl), Nils Börén (cl)

Skriv et svar