Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EMILIANO D’AURIA

«First Rain»
LOSEN RECORDS, LOS284-2

Pianisten Emiliano d’Auria kommer fra Italia, og med Losen Records sin hjelp har han nå kommet med innspillingen First Rain, som føyer seg godt inn i plateselskapets mange italienske utgivelser. Nå har jeg lenge vært av den formening at det kommer altfor mye litt uinteressant musikk fra Italia. Landet flommer nærmest over av ytterst dyktige jazzmusikere, men ofte blir musikken litt «midt på treet», og musikk som befinner seg der, blir fort glemt og forbigått.

Men det synes jeg ikke er tilfellet med d’Aurias nye album, hvor han samarbeider med landsmennene Luca Aquino på trompet og flygelhorn, Giacomo Ancillotto på el.gitar, Dario Miranda på bass og Ermanno Baron på trommer. Og albumet er innspilt i Ocean Studio Sound på Giske, langt ut i havgapet på det norske Nord-Vestlandet, som sikkert ble en spennende opplevelse for de italienske musikerne.

Mye av musikken går inn i det litt tradisjonelle, italienske lydbildet, og det er d’Auria og Aquino som er hovedmusikerne i prosjektet. Begge er utmerkede utøvere, og komposisjonene til d’Auria glir fint og lett gjennom mesteparten av albumet. Unntaket er kun sjettesporet, «Social Melancholy», som har en energi og et driv, hvor vi kun savner Tom Waits’ vokal på toppen. For her låter det umiskjennelig Swardfish Trombones (1983) lang vei.

I tillegg gjør de tre kollektive improvisasjoner, «Entr’act #1», «Entr’act #2» og «Entr’act #3», som blir tre korte mellomspill, men som ikke er de som fester seg mest på innspillingen.

D’Auria skriver fine komposisjoner, og er en dyktig pianist, og Aquino er en fremragende trompeter som legger seg fint inn i tradisjonen etter Enrico Rava. Mens de andre musikerne mest er der for å fylle ut bandet og gjøre helheten interessant, med unntak at Ancillottos fine bidrag på den fine «Looking for Love». Men det jeg legger mest merke til på albumet er, utvilsomt, den fine lyden Anders Boska har satt for bandet i studioet.

En fin innspilling hvor det dukker opp noen riktige godbiter, men hvor noen av låtene raskt passerer forbi uten å sette seg fast altfor lenge.

Jan Granlie

Emiliano d’Auria (p), Giacomo Ancillotto (el.g), Luca Aquino (tp, flh), Dario  Miranda (b), Ermanno Baron (dr)  

Skriv et svar