Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ERIC VLOEIMANS & JUAN PABLO DOBAL

«Viento Zonda»
V-FLOW 03

Den nederlandske trompeteren Eric Vloeimans har i mange år vært en viktig stemme innenfor den nederlandske jazzen. Ikke den som går mot den frittgående musikken, men mer den lyriske jazzen. Juan Pablo Dobal kommer fra Buenos Aires i Argentina, men er bosatt i Amsterdam, hvor han særlig, har spilt med musikere i det sør-amerikanske musikkmiljøet.

Deres nye plate, «Viento Zonda», starter med den usedvanlig vakre «If You Are Here» skrevet av Vloeimans, en ballade som er utrolig vakker fremført av to musikere som kan sin lyriske historie, og som også har en halv fot innenfor det klassiske.

Og derfra og ut er dette som balsam for ørene. Andresporet, «Por Las Ramas» følger litt i same spor som åpningssporet, og viser Vloeimans som en strålende tekniker med en nesten klassisk tone i hornet.
Og det er ofte den klassiske tonen til Vloeimans som fører ordet på platen. Jeg har hørt ham i en rekke sammenhenger de senere årene, men aldri så lyrisk som her. Og melodiene, som er jevnt fordelt mellom de to, er til tider nesten usigelig vakre.

Vi får hele 13 «komposisjoner», og selv om de to har røtter fra to forskjellige kontinenter, er det nesten umulig å skjelne det ene kontinentet fra det andre. For her møter vi to musikere som nesten sømløst kommuniserer på et svært høyt nivå. Det er to musikere som må ha snakket mye om denne innspillingen før de gjorde de avgjørende «takene», for de har en perfekt tilnærming til hverandre og stoffet.

Innspillingen er gjort i Power Studio i Amsterdam den 2. og 3. juli i 2018, da sommeren stekte som mest, ikke bare her i Norden, men også i Amsterdam. Og det er tydelig at temperaturen har vært høy også inne i studioet, for musikken oser av varme sommernetter, en deilig strand med et glass kjølende drikke i hånda.

Vakkert!

Jan Granlie

Eric Vloeimans (tp), Juan Pablo Dobal (p)

[amazon_link asins=’B07HQ9XSBX’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’9775da94-e8c3-11e8-b69a-b5352e78efe8′]

Skriv et svar