Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ERIK HONORÉ

«Unrest»
HUBROCD2599

Erik Honoré er en av krumtappene for den fine Punkt-festivalen i Kristiansand, helt på sydspissen av Norge. På denne festivalen inviterer han og medsammensvorne Jan Bang, hvert år sine musikalske venner, pluss en del andre, til musikalk fest i improvisasjonens tegn, som så,godt som alle raskt blir venner av både festivalen og publikum.

Noen av vennene som går igjen så godt som hvert år, har vært med på å sette standarden på Erik Honorès nye album, «Unrest», som har blitt et slags visittkort for hvorfor publikum bør finne veien til festivalen.

Vi møter Honorés live sampling, programming, synth bass, vokal, akustisk gitar, piano og perkusjon, sammen med Sidsel Endresen på vokal, Eivind Aarset på el.gitar, Arve Henriksen på trompet, Espen Reinertsen (saksofon) og Eivind Lønning (trompet) i duoen Streifenjunko, Kari Rønnekleiv (fiolin) og Ole Henrik Moe (bratsj) i Sheriffs of Nothingness, Ingar Zach på perkusjon, Jan Bang på live sampling og Erland Dahlen på stortromme, i åtte improviserte strekk, hvorav en av strekkene, «Procession» er en live remix av Stian Westerhus sin konsert på Punkt i 2016, mens resten er gjort i The Green Room i Oslo.

Og det er typisk «Punkt”-musikk vi får servert. Lange strekk med elektronikk, godt tilrettelagt sammen med noen små innslag av vokal og akustiske instrumenter. Og hele veien er det fascinerende musikk vi får høre. Selv om veldig lite av det er musikk av et slag man kan trampe takten til, så får vi «dronemusikk» på sitt beste gjennom de åtte sporene.

Det er en del som lurer på hva den såkalte «impro»-musikken egentlig går ut på. Og får de som lurer, er det bare å sette seg ned med denne platen, og dere vil raskt finne ut hva begrepet dreier seg om. Musikken er svevende, og aller helst bør den enten nytes i et mørkt rom eller med øynene lukket. For her er det de indre bildene som dukker opp i bevisstheten som er det viktige.

Og om man absolutt skal trekke fram noen av de medvirkende musikerne, så liker jeg godt Arve Henriksens trompet-bidrag i for eksempel tredjesporet, «Unrest», og Sidsel Endresens vokale bidrag på femtesporet «Blinded Window».

Dette er nok ikke en plate man skal sette på under et livlig vorspiel. Dette er musikk som skal lyttes til, som egentlig all god musikk skal, og som man vil oppdage en del fine bilder hvis man lukker øynene og lar musikken «ta bolig».

Spennende!

Jan Granlie

Erik Honoré (live samp, prog, synth bass, v, g, p, perk), Sidsel Endresen (v), Eivind Aarset (g), Arve Henriksen (tp), Espen Reinertsen (s), Eivind Lønning (tp), Kari Rønnekleiv (vio) og Ole Henrik Moe (viola), Ingar Zach (perc), Jan Bang (live samp), Erland Dahlen (dr)

Skriv et svar