Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ESPEN BERG TRIO

«Bølge»
ODIN RECORDS ODINCD9859

Så var det tiden på året hvor man bare MÅ rydde i tilsendte plater, og jammen dukket det ikke opp noen godbiter vi helt hadde glemt i den store bunken.

En av de som dukket opp, var platen «Bølge» med pianisten Espen Berg, en av de relativt unge, lovende, norske musikerne som har gått litt stille i dørene oppe i Trondheim, etter at han satte nesen nordover fra hjembyen Hamar for noen år siden.

Med seg i trioen har han bassisten Bárður Reinert Poulsen og trommeslageren Simon Olderskog Albertsen. Poulsen kommer opprinnelig fra Torshavn på Færøyene, men har studert ved jazzlinja i Trondheim, mens Albertsen kommer fra Stjørdal, ett drøyt steinkast nord for Trondheim. Også han har bakgrunn fra jazzlinja, men har etter hvert tatt fornuften fangen, og fått seg «kontor» i «kongens by», København.

På «Bølge» får vi ni komposisjoner gjort av Berg, pluss Stings «Hounds of Winter» som åpning. Og hele veien er det typisk skandinavisk pianotrio vi får høre.

Berg har en fin evne til å skrive låter som faller lett i øret. Han kan (selvsagt) minne om mange av de nyere, skandinaviske pianistene som de siste ti årene har markert seg på verdenskartet, og særlig dukker Esbjörn Svensson Trio opp i hodet under gjennomlytting. Poulsen er en mer distinkt bassist enn mange av de som spiller «nyere, skandinavisk pianotrio». Han har en fin tone i bassen, og han er en god lytter til det som foregår i trioen. Det samme kan man si om Albertsen. Hans trommespill er distinkt, nesten som Audun Kleive i ene øyeblikket, og løst som Jon Christensen i neste. Og denne kombinasjonen gjør at han er med på å gjøre lytteropplevelsen av denne plata til en fryd for øret.

Sammen har de tre laget en spennende plate, som skiller seg fra «røkla» med utsøkte ideer og originalitet som er særpreget for denne trioen. Hør for eksempel på tredjesporet, «XIII» hvor alle tre får vist seg godt fram.

Jan Granlie

Espen Berg (p), Bárður Reinert Poulsen (b), Simon Olderskog Albertsen (dr)

[amazon_link asins=’B07BF25DJC’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’07ce897f-ecd7-11e8-a0d8-1fea4ae194d4′]

Skriv et svar