Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ESPEN ERIKSEN / GUNNAR HALLE

«Psalm»
GRAPPA GRCD4464

Trompeteren Gunnar Halle og pianisten Espen Eriksen har kjent hverandre i mange år, men det var først på senhøsten 2010 at deres vennskap resulterte i plateinnspilling. Da kom juleplata «Meditations on Christmas», hvor de to improviserte seg gjennom et antall mer eller mindre kjente og kjære julesanger.

Dette samarbeidet var såpass suksessfylt at de to gjerne ville fortsette å jobbe sammen, og nå foreligger deres andre samarbeid, i form av innspillingen «Psalm».

Dette er en samling salmer de to improviserer seg gjennom. Det starter vakkert med Anders Arrebos «Se, vi går opp til Jerusalem», hvor Halle spiller aldeles nydelig trompet før Eriksen smyger seg fram med perfekte akkorder, og vi er i gang. En relativt ukjent salme, i alle fall for oss som ikke besøker kirkene altfor ofte. De fortsetter videre, neddempet og vakkert, med Hans Leo Hasslers vakre «Veit alle dine veie», hvor Eriksen spiller preparert piano. Og slik fortsetter det.

Vi får nydelige versjoner av «Å, for djup i Jesu kjærleik», «Noen må våke i verdens natt», «Kirken den er et gammelt hus», «Vend bort din vrede» og «Jesus, det eneste», før de avrunder med en kort, men usigelig vakker versjon av William Henry Monks «O bli hos meg».

Gunnar Halles trompetlyd er klar som en vakker høstdag. Oftest er det han som legger temaet i starten før de to spinner rundt de relativt enkle temaene og lager sin helt egen musikk ut av det. Espen Eriksens preparerte piano fungerer perfekt sammen med Halles trompet, og det hele er bare så vakkert. Og de to improviserer med nennsom hånd gjennom salmene. Det er nesten så man kan synge med på de fleste. Ingen av de to stikker seg fram for å kjøre noen sololøp. Det hele foregår som en god samtale mellom to gode venner en rolig og litt trøtt søndag formiddag.

Og innspillingen er selvsagt gjort i Rainbow Studio med geniet Jan Erik Kongshaug bak spakene, og da vet vi hva vi får.

Dette er en plate man ikke trenger å være spesielt religiøs for å like. Det er en plate som passer like godt for en kirkegjenger på Karmøy som en hedning fra Oslo. Dette er kort og godt vakker musikk!

Jan Granlie

Gunnar Halle (tp), Espen Eriksen (p)

Skriv et svar