Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ETHAN COHN | SEBASTIAN GRESCHUK

«Ensemble Infinity»
EARS&EYES, EE:23-205

I Ensemble Infinity møter vi komponistene Ethan Cohn, som også spiller bass i bandet, og trompeteren og ventiltrombonisten Sebastian Greschuk.

Dette er den første felles utgivelsen fra de to, som ledere av Ensemble Infinity. De blander sine komposisjoner til et samarbeidsprosjekt ved å utforske den frodige lyden, harmonien og grooven som kan oppnås i dette oktettformatet.

Selv om Cohn, som kommer fra New York City, og Greschuk, som kommer fra Santa Fe i Argentina, har vidt forskjellige bakgrunn, var kjemien deres tydelig fra starten.

Da de spilte inn dette albumet i 2021, ble det snart klart at musikken deres var ment å passe sammen, for det er aldri lett å vite hvem av de to som står som komponist til de enkelte låtene.

De har samlet en fin oktett, bestående av vokalisten Tatiana Nova, trompeteren, flygelhornisten og trombonisten Yakiv Tsvitinskyi, altsaksofonisten Joshua Schofield, tenor- og sopransaksofonisten Gianni Gagliardi, pianisten Lorenzo Vitolo og trommeslageren Áron Tálas, som også dukker oopp på Moog synth og Fender Rhodes innimellom. Dette er musikere som kommer fra svært forskjellige deler av verden, og som ble samlet i studio i Basel den 19. til 21. august i 2021.

Det er et spennende ensemble vi får møte. Men jeg kan ikke dy meg for å si at dette har vi, på mange måter, hørt før. Og ikke for så veldig menge år siden. Jeg mener det var på 90-tallet at disse litt større ensemblene benyttet ordløs vokal i «toppen» av låtene. Dette startet kanskje med Flora Purims medvirkning i Chick Coreas Return to Forever-prosjekt, men ble fulgt opp av mange på tidlig 90-tall. Og det er ikke noe galt i det, så lenge de kommer med noe nytt.

Men i denne sammenhengen synes jeg det blir litt for uoriginalt. Selvsagt får vi fine solistprestasjoner fra de som får slippe til, og Novas stemme i «toppen» får bandet til å låte svært friskt. Men melodiene blir en slags storband-låter arrangert for mindre besetning, og de har ikke nok originalitet og særpreg til å fange denne anmelderen – dessverre.

I det sjuende sporet, «Bound To You», som er en fin ballade, får vi Nova som «vanlig» vokalist, noe som skaper en fin variasjon. Men det er ikke nok til at jeg skal prioritere denne innspillingen altfor høyt på min private spilleliste (som består av en bunke favorittplater i en haug som er i ferd med å rase, ved siden av stereoanlegget). Til det krever jeg mer originalitet over låtmaterialet. Men gjennomgående er det flott spill fra alle medvirkende, og jeg liker svært godt Tatiano Novas ordløse vokal i «toppen» på låtene.

Jan Granlie

Tatiana Nova (vocal), Sebastian Graschuk (trumpet, flugelhorn, valve trombone), Yakiv Tsvitinskyi (trumpet, flugelhorn, trombone), Joshua Schofield (alto saxophone), Gianni Gagliardi (tenor saxophone, soprano saxophone), Lorenzo Vitolo (piano), Ethan Cohn (bass), Áron Tálas (drums, Moog sythesizer, Fender rhodes)

Skriv et svar