Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EVELYN DAVIS / FRED FRITH / PHILLIP GREENLIEF

«Lantskap Logic: Hidden Danger Lets Me In»
CLEAN FEED, CF630CD

De fleste av våre lesere kjenner den britiske gitaristen Fred Frith fra de senere år i frijazzens landskap, i samarbeid med blant andre Robert Wyatt, Derek Bailey, The Residents, Lol Coxhill, John Zorn, Brian Eno, Bill Laswell, Susana Santos Silva og Mike Patton og tidligere fra avantgarde-bandet Henry Cow, Art Bears, Massacre og Shelton Crew. De to andre i trioen, organisten Evelyn Davis og saksofonisten Phillip Greenlief, kjenner jeg mindre til, men de tre har tidligere gjort platen Lantskap Logic, som vi likte godt da den kom i 2018.

Og musikken vi får servert her, er en god oppfølger av førsteplaten. Det vil si frittgående musikk gjort for den noe spesielle sammensetningen kirkeorgel, gitar og saksofon og klarinetter. Innspillingen er gjort i Mills College Chapel den 28. mai 2022, og vi får sju «strekk», hvor det føles som at det er Davis som setter føringen for resten av trioen, der hun regjerer ved kirkeorgelet på sin helt særegne måte.

Siden dette er musikk gjort i en kirke, blir det ikke totalt fritt og «full rulle» fra trioen. Musikken er relativt lavmælt, og kryper inn i sjelen på en fascinerende måte. Saksofon- og klarinettspillet til Greenlief passer perfekt sammen med kirkeorgelet, mens Frith kommenterer og putter inn sine bidrag der det høver seg best.

En type musikk man mer enn gjerne kan booke til en hver jazzfestival som opererer med kirkekonserter,  og en spennende plate fra tre utmerkede musikere.

Jan Granlie

Evelyn Davis (pipe organ), Fred Frith (el.guitar), Phillip Greenlief (Bb clarinet, alto saxophone, tenor saxophone)

Skriv et svar