Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FEDERICO CASAGRANDE

«At the End of the Day»
CAMJAZZ CAMJ 7877-2

Den italienske gitaristen Federico Casagrande begynte som klassisk skolert gitarist, men havnet i jazzen etter å ha studert på Berklee. Nå har Casagrande base i den franske hovedstaden Paris.

Casagrandes første plateutgivelse kom i 2008. Siden den gang har han gitt ut ytterligere sju plater. «At the End of the Day» blir dermed gitaristens niende utgivelse. Denne gangen har han med seg Michele Rabbia på perkusjon, Vincent Courtois på cello og Vincent Peirani på trekkspill. Sistnevnte gir definitivt plata en fransk «sound». Casagrande står for øvrig bak alle ni komposisjonene, men han har fått hjelp av Rabbia på en av dem.

Musikken og arrangementene spinner naturlig nok rundt opphavsmannens akustiske gitar. Det er ingen ulempe, for Casagrande vet å utforske instrumentet, enten det er harmonisk, melodisk eller lydmessig. Variasjonen er stor, og bidrar til at albumet aldri blir kjedelig å høre på.

For oss som er over middels opptatt av også opptaket bør holde god standard, kan det meldes om at opptaket av gitaren til Casagrande holder referansekvalitet. Resten er ikke langt unna det heller. Sjekk for eksempel ut elektronikalydene på åpningen på «Can You See It?». Det er rett og slett skremmende realistisk og det tok meg noen sekunder å skjønne at bip-lyden var på opptaket, og ikke en feilmelding på pc-en jeg hadde på fanget. Jeg vet at nerde-alarmen burde gått for lenge siden, men sånne bekymringsmeldinger har jeg slutta å bry meg om for lenge siden.

Faktum er at «At the End of the Day» er en lydmessig fest og en musikalsk godbit. Det holder i massevis. I hvert fall for meg.

Roy Ervin Solstad

Federico Casagrande (g), Michele Rabbia (perc), Vincent Courtois (c), Vincent Peirani (acc)

Skriv et svar