Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FEECHO

«Bums»
EL NEGOCITO ENR032

Pianisten Kaja Draksler er en av Europas mest aktive pianister. Jeg hørte henne første gang under 12 Points-festivalen for noen år siden, da hun spilte med sin Acropolis Quartet. Senere har hun opptrådt solo, med platene «The lIves of Many Others» (Clean Feed), med Badbooshband («The Best of» fra 2014) og i duo med Matīss Čudars på platen «Miniatures From our Living Room».

Nå er hun igjen ute med plate, denne gangen duo med pianisten Onno Govaert, og alt gjort live i La Resistenza Club i Gent i Belgia.

I motsetning til de tidligere platene, så er denne adskillig friere i uttrykket. Her er alt fritt improvisert, og derfor også litt vanskeligere å ta tak i enn de foregående.

Men det som fascinerer mest er kommunikasjonen mellom de to musikerne. De gir hverandre god plass til å komme med sine bidrag, og ikke en eneste gang går de i veien for hverandre.

Tre låter, som egentlig like gjerne kunne vært en låt. Det er ingen stor forskjell på de tre. Drakslers pianospill er ettertenksomt, litt dvelende og inviterende. Govaerts trommespill «snakker» vennlig og behagelig til Drakslers invitasjoner, og det hele blir en kom konversasjon på et høyere plan. I starten på tredjelåta, «Bums», synes jeg Draksler tar mer grep om tingene, og viser et energisk og teknisk briljant spill. Her viser hun at hun har mye mer inne enn det hun får ut på de to første låtene.

En original, men med unntak av sistesporet, kanskje ikke alt for spennende innspilling.

Jan Granlie

Kaja Draksler (p), Onno Govaert (dr)

Skriv et svar