Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FRANCESCO BAIGUERA

«Post jazz chamber music»
AUT RECORDS, 078

En splinter ny italiensk kvartet som bevæger sig ubesværet et sted mellem jazz og kammermusik. Med 7 kompositioner af guitaristen Francesco Baiguera placerer de sig i en musik som trækker veksler på komponister som Bartok, Messiaens cluster-teknik og fri jazz improvisation.

Baiguera, som foruden en lang række af landsmænd, blandt andre Emanuele Manisccalco, der også har spillet med Seamus Blake.  Desuden danner han duo med kvartettens tenorsaxofonist, Massimiliano Milesi. Denne tager del i Wayne Horvitz European Orchestra, og har indspillet album med trompetisterne Dave Douglas og Steven Bernstein.  Gruppens bassist, Giulio Corini, har primært arbejdet sammen med landsmænd og på pladen både stryger han bassen og pizzikerer og er medvirkende til både et punktualiseret udtryk og et vandrende flow.

Kogt ned til en suppeterning kan man beskrive musikken som blueset kammermusik med dissonanser. Der er en særlig vemodig tone over musikken, særligt tilskrevet violinisten Danielle Richiedei. En musiker som har spillet med en lang række musikere her i blandt Marc Ribot, Maria Faust og Mary Halvorson.

Trods den lidt corona-traurige stemning er musikken at den et frisk pust og et æstetisk-kreativt bud på et møde mellem forskellige genrer.

Allan Sommer

Francesco Baiguera (g), Daniele Richiedei (vio), Massimiliano Milesi (ts), Giulio Corini (b)

Skriv et svar