Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FRANCO AMBROSETTI

«After The Rain»
ENJA ENJ-9624-2

Den sveitsiske trompeteren Franco Ambrosetti er mest kjent for alle sine innspillinger for selskapet Enja. Han ble tidlig dratt inn i jazzen av sin far, saksofonisten Flavio Ambrosetti, og Franco jobbet en periode sammen med faren i pianisten George Gruntz band.

Han startet med å studere klassisk piano, men lurte seg til å øve trompet i stedet. Han har gjort plater og konserter med en rekke av de legendariske jazznavn, som Dexter Gordon, Kenny Clarke, Phil Woods, Cannonball Adderley, Joe Henderson, Michael Brecker, Mike Stern med flere.

På sin nye innspilling, «After The Rain» har han alliert seg med Greg Osby (as), (sønnen?) Gianluca Ambrosetti (ss), Dado Moroni (p), Buster Williams (b) og Terri Lyne Carrington (dr).

Vi får noen fine komposisjoner av Ambrosetti, pluss Coltranes «Aftyer The Rain» og «Cresent», pluss Clint Eastwoods «Who Should I Care» som avslutning.

Alt blir gjort på en måte man ikke kan sette noen finger på. Man hører at Ambrosetti ikke er noen ungdom lenger, og et par av de andre musikerne har nok en helt ordinær dag på kontoret, men stort sett så låter dette ok. Ambrosetti har valgt å spille flugelhorn hele veien, noe som gjør musikken mykere i kantene, og, etter min mening, bedre.

Ikke en plate som kommer til å bli slitt ut i heimen, men som plukkes fram når jeg har behov for behagelig flugelhornmusikk.

Jan Granlie

Franco Ambrosetti (flh), Greg Osby (as), Gianluca Ambrosetti (ss), Dado Moroni (p), Buster Williams (b) Terri Lyne Carrington (dr)

Skriv et svar