Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FRED FRITH / BARRY GUY

«Backscatter Bright Blue»
INTAKT CD 236

Fred Frith er en aktiv gitarist. Og når man på samme dag får to duoplater med han i posten fra det kreative Intakt-selskapet i Sveits, så blir man sittende ved spilleren en stund. Den forrige gjorde han duo med Lotte Anker, mens han her møter mesterbassist Barry Guy, en av frijazzmesterne på det store instrumentet.

Guy kommer opprinnelig fra London, men han har brukt hele verden som arena etter at han allerede i 1969 spilte i trio med Howard Riley og Tony Oxley. Han var med i John Stevens forskjellige ensembler på 60- og 70-tallet, bl.a. Spontaneous Music Ensemble. Han har sitt eget «storband» (Barry Guy New Orchestra) og spiller gjerne også med sin bedre halvdel, fiolinisten Maya Homburger.

Her møter han gitarlegenden Fred Frith i 10 fritt improviserte strekk, hvor det både spilles «tørt» og med litt elektronikk. Det gjør at de frie strekkene blir interessante og varierte.

Musikken er totalt fri, og helt uten skylapper eller sperrer. De to hygger seg i hverandres selskap, og leverer 10 strålende sett med fritt improvisert musikk, til glede for oss som liker den type musikk.

Kanskje ikke ei plate du setter på med gjester til stede, hvis du da ikke har en helt spesiell type gjester, men som en studie i fritt improvisert musikk utført av en av verdens ledende bassister sammen med en gitarlegende, så er dette nærmest obligatorisk.

Jan Granlie

Fred Frith (g), Barry Guy (b)

Skriv et svar