Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FREDRIK KRONKVIST

«Reflecting Time»
CONNECTIVE, 2014

Den svenske saksofonisten Fredrik Kronkvist har en rekke innspillinger på samvittigheten. «Reflecting Time» er hans andre innspilling med et internasjonalt ensemble. Den første, «New York Elements», gjorde han i New York for noen år siden, mens denne er gjort i København, etter en turné med dette amerikanske stjernelaget.

For å beskrive Fredrik Kronkvist i få ord, er det lett å ty til sammenligningen med Phil Woods, da han var på høyden av karrieren. Han har akkurat det lille spisse i attacket som jeg syntes var spesielt for Woods, samtidig som han innimellom, når han tar det hele ned, i korte glimt kan minne om Johnny Hodges. I tillegg skriver Kronkvist fine komposisjoner, som han kan «leke seg» med sammen med de tre amerikanerne.

Selv om Kronkvist her har med tre stjernemusikere fra New York-scenen, er det han som hele veien styrer løpet. Det han som er den sterke stemmen gjennom hele albumet, selv om de tre amerikanerne bidrar godt til helheten, men strålende ensemblespill og fine soloer. Spesielt legger man merke til pianisten Aaron Goldberg som leverer en rekke fine soloer. Anbefales!

Jan Granlie
Fredrik Kronkvist (as), Aaron Goldberg (p), Reuben Rogers (b), Gregory Hutchinson (dr)

 

Skriv et svar