Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FUTURO

«Casa»
CLEAN FEED CF334CD

Saksofonisten Pedre Sousa holder til i Lisboa, hvor han i hovedsak jobber mye sammen med trommeslageren Gabriel Ferrandini. Begge disse finner vi i denne trioen, sammen med den svenske bassisten Johan Bertling.

Sousa har de senere årene jobbet mye med lydskulpturer og med å eksperimentere med saksofonen som medium, samtidig som han samarbeider med en rekke av de mer moderne bandkonstellasjonene som etter hvert dukker opp i Lisboa. Ved siden av arbeider han også som grafisk designer, bl.a. på Clean Feed.

Johan Bertling kjenner vi fra en rekke frittgående prosjekter med Mats Gustafsson og Paal Nilssen-Love, og regnes, sammen med Ingebrigt Håker Flaten, som en av Europas ledende fri improvisatører på sitt instrument.

Gabriel Ferrandini kjenner jeg ikke så godt til fra før, men han har, sammen med Sousa, samarbeidet med gitaristen Thurston Moore, som mer eller mindre en garanti for at dette ikke akkurat er noen trad.musiker.

Sammen gir de oss tre strekk, «Durability», «Utility» og «Beauty», og hele veien er dette fritt improvisert.

De tre samtaler på en neddempet og dannet måte. Og selv om dette er fritt improvisert, føler jeg at her møter vi tre musikere som har snakket sammen på forhånd, og som vet hvilken vei de vil gå. Alle tre musikerne er utstyrt med store ører, og lytter til hverandre på en fin måte, slik at alt foregår som en god samtale.

De tre musikerne er dyktige teknisk, og kjenner instrumentet sitt ut og inn, noe som gjør at de kan kommentere og bidra til at samtalen går framover, uten at noen tar overhånd og «kjører over» de andre.

En neddempet og flott fritt improvisert utgivelse, som maner til tankevirksomhet.

Jan Granlie

Pedro Sousa (s), Johan Berthling (b), Gabriel Ferrandini (dr)

Skriv et svar