Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

GARZONE, BERGONZI, WINTHER, ÅMAN & MOGENSEN

«Quintonic»
STUNT RECORDS STUCD 14072

I mer enn 40 år har den Boston-baserte saksofonisten George Garzone spilt i trioen The Fringe. Men gruppa har kun gitt ut tre album siden 1972. Garzone er en ettertraktet saksofonlærer, men har også deltatt på mer enn tyve plateutgivelser, der den siste er sammen med blant annet saksofonist Jerry Bergonzi, Carl Winther på piano, Johnny Åman på bass og Anders Mogensen på trommer.

Komposisjonene er det stort sett Winther og Bergonzi som står for. Mens åpningssporet kan høres ut som Petter Wettre på noe som ikke er lovlig, er flere av de andre sporene langt mer melodiske. Jeg må innrømme at jeg nok er mer glad i de sistnevnte låtene, særlig på plate.

På konsert gjør totalopplevelsen at også mer frijazzaktige låter slukes rått. «Quintonic»-plata er kanskje ikke av de mest spennende saksofon-platene man kan låne øret til, og faktisk er det de mer melodiske sporene hvor man mister interessen først. Et glimrende unntak, er låta «Crystal Ball» som jeg liker veldig godt. I tillegg er det mye bra spill fra de fem musikerne, med et lite ekstra pluss i margen ved Anders Mogensen sitt trommespill. Som lydfreak er det umulig ikke å legge merke til lydkvaliteten. Den er nemlig prima, særlig er opptaket av cymbaler noe av det mest realistiske jeg har hørt på lenge.

Roy Ervin Solstad

Skriv et svar