Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

GERARD PRESENCER / DANISH RADIO BIG BAND

«Groove Travels»
EDITION EDN 1065

Den britiske trompeteren Gerard Presencer har i de senere årene blitt regnet som en av de beste trompetere på de britiske øyer. Helt siden han var 18 år, da US3 ringte han for å få han med som solist på «Cantaloupe Island» (Blue Note), og etter å ha sittet i bandet til trommeslageren Charlie Watts i flere forskjellige bandkonstellasjoner opp gjennom årene, har man lagt merke til den dyktige musikeren.

Nå har han gått i kompaniskap med det danske radiostorbandet, og beviset på et godt samarbeid foreligger nå på innspillingen «Groove Travels».

Det danske radiostorbandet er noe så spesielt som et skandinavisk storband drevet innenfor den statlige kringkastingen, noe de andre statskringkasterne i nabolandene ikke har sett seg i stand til å opprettholde. Shame On You!

All musikken, med unntak av Lennon/McCartneys «Eleanor Rigby», Wayne Shorters «Footprints» og Billy Nichols «I Can’t Stop Loving You» er gjort av Presencer. Alle arrangementene er tette og fine, og det danske radiostorbandet fremstår som et mer enn habilt band.

Gjennom hele innspillingen er det Presencer som er den viktigste og mest benyttede solisten, men vi får også fine bidrag fra flere av bandmedlemmene, og vi merker oss bl.a. Henrik Gunde, Peter Fuglsang og Hans Ulriks fine innspill.

Å like en storbandplate som dette, hvor musikken er ytterst arrangert og velorganisert, krever at arrangøren velger låter som spriker i intensitet, tempo og energi. På «Groove Travels» synes jeg litt for mye foregår i medium tempo, uten at det sprekker opp, eller overrasker oss som lyttere.

Men hele veien er det gjennomført på en fremragende måte. Det danske radiostorbandet er et bra orkester, som leser og forstår Presencers arrangementer og spiller dem slik han vil hele veien. Derfor savner jeg litt mer variasjon i kapellmesterens låtutvalg. Det blir på mange måter litt for snilt hele veien.

Jan Granlie

Gerard Presencer (flh), Adam Rapa (tp), Michael Mølhede (tp), Christer Gustafsson (tp), Thomas Kjærgaard (tp), Jens Chr. Gotholdt (tp), Vincent Nilsson (tb), Steen Hansen (tb), Anders Larson (tb), Ole Nordquist (tb), André Jensen (tb, tu), Nicholai Schultz (s), Peter Fuglsang (s), Pelle Fridell (s), Hans Ulrik Jensen (s), Karl-Martin Almqvist (s), Anders Gaardmand (s), Per Gade (g), Kaspar Vadsholt (b), Søren Frost (dr), Henrik Gunde (Fender Rhodes, hammond, synth), Eliel Lazo (perc)

Skriv et svar