Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

GRETA AAGRE & ERIK HONORÉ

«Tuesday Gods»
JAZZLAND NO17 – 377 9037

Electronicautøveren og festivalarrangøren Erik Honoré, er her ute med sin andre innspilling sammen med sin bedre halvdel, Greta Aagre. Honoré kjenner mange fra sine prosjekter sammen med Jan Bang og musikerne i kretsen rundt Punkt-festivalen i Kristiansand. På ekteparets seneste innspilling, har de med Bjørn Charles Dreyer på gitarer, Nils Petter Molvær (trompet på ett spor) og André Kassen (saksofon på to spor).

Alle tekstene er skrevet av Erik Honoré, og musikken har han i store trekk gjort selv, men også sammen med Aagre og Dreyer (to spor), Nils Petter Molvær (ett spor) og med Dreyer (ett spor).

Helt i front lyser Greta Aagres stemme, som er klar og fin, og som ikke har vibrato eller teatralske effekter i stemmen, noe som gjør låtene ekte og vi føler at hun mener hvert ord av hva som fremføres. Musikken, som Honoré har mer enn en hånd på, (jeg har også en mistanke om at han også står for den mannlige bakgrunnsvokalen, men det står det ingenting om i coveret) er slik vi forventer å få den fra musikere i Punkt-familien. Det er electronica på norsk manér, lyrisk og behagelig, og all musikken glir behagelig ut av høgtalerne uten å opprøre noen. Litt som Arve Henriksen, hvis du forstår.

Jeg mener ikke med det å si at musikken på denne innspillingen på noen måte er kjedelig. Tvert imot. Jeg synes det som strømmer ut av høgtalerne er usigelig vakkert hele veien. Aagre synger fint, og Honoré har skrevet fine komposisjoner. I tillegg bidrar Deyer sterkt til at platen har fått et særpreg. Og på tredjesporet, «Lavender and Turpentine» hvor Nils Petter Molværs lett gjenkjennelige trompettone strømmer mot oss, er det bare å lene seg tilbake og nyte.

Platen er rett og slett blitt en perle av en plateinnspilling, som gjør de litt dystre høstdagene og kveldene litt lysere. Hør bare på tittelsporet, «Tuesday Gods» (spor 4), nydelig! Anbefales!

Jan Granlie

Greta Aagre (v), Erik Honoré (samples, synth, synthb, perc), Bjørn Charles Dreyer (g), Nils Petter Molvær (tp), André Kassen (s)

Skriv et svar