Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

GUSTAV LUNDGREN TRIO

«Bertheléville»
LUNDGREN MUSIC LMC012

I 1980 ble Gustav Lundgren født i Stockholm i Sverige, og 12 år senere begynte han å spille gitar. Det har han ikke sluttet med, og nå er han en av de mest anerkjente jazzgitaristene hos broderfolket.

Han har spilt med så forskjellige artister som Jimmy Rosenberg, Anne Sophie von Otter og Swedish House Mafia. Bertheléville-plata med hans egen trio, er derimot trygt plassert i string-swing-sjangeren som særlig Hot Club de Norvége har gjort populær her i Norge. Med kun to akustiske gitarer og en kontrabass, kreves det litt ekstra for å holde på oppmerksomheten gjennom de 17 låtene, men Lundgrens Trio, og særlig sjefen sjøl, er eminente musikere som ikke faller for fristelsen å «safe» hjem låtene. Arrangementene er også varierte og man slipper heldigvis stringswing på fullt øs i alle låtene. Her tas det ofte ned i roligere passasjer, før fingrene til de tre musikerne går bananas i heftigere partier.

Lundgren har skrevet sju av låtene selv, mens de resterende ti er hentet fra blant annet Norah Jones, Tom Waits og nær sagt, selvfølgelig Django Reinhardt. Høydepunktene er svært mange, men som gammel Tom Waits-fan, er det vanskelig å komme utenom trioens glimrende tolkning av «Take It With Me». For meg er den verdt hele plata alene. De 16 andre tar jeg som ren bonus. En bonus av den virkelig store sorten.

Roy Ervin Solstad

Gustav Lundgren (g), Martin Widlund (g), Andreas Unge (b)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.