Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HADDY

«Nattblomst»
GRAPPA GRCD4461

Haddy Njie har de senere årene blitt en av de største kjendisene i Norge. Men i motsetning til en del andre kjendiser, så har ikke Haddy blitt kjendis på grunn av at hun har vært med i ett eller annet reality-program eller annet «fjas». Nei, Haddy har fått kjendisstatus på grunn av at hun vet hva hun holder på med. Hun er en utmerket journalist, som de senere årene har gått fra dagspressen til fjernsynsmediet, og hun har flere ganger ledet større innsamlingsaksjoner og prisutdelinger.

Men en ting folk ikke kjenner så godt til, er at Haddy Njie også er en utmerket vokalist. Tidligere har hun utgitt de fine platene «White Lies» (Via Music, 2005), «Welcome Home» (Trust Me Records, 2007) og «World of The Free» (Universal, 2010). På alle disse skivene har hun sunget på engelsk, og stemningen har vært en slags soul, ikke minst på grunn av Haddys litt ru og særegne stemme, som ligner ikke så rent lite på danske Anisette fra Savage Rose i tidligere år.

Nå er hun ute med «Nattblomst», sin første utgivelse med norske tekster. Hun har gjort alle tekstene selv, mens melodiene er laget av henne selv pluss en av Ørnulv Snortheim, og to av Fredrik Lyngås Pedersen. Snortheim bidrar ellers med mye fint og bluesy gitarspill på flere av låtene. Haddy skriver helt ok tekster, som overgår mye av det man ellers hører fra norske vokalister, og hennes særpreg på stemmefronten, gjør dette til en hyggelig opplevelse.

I starten føles det litt uvant å høre Haddys stemme gjengitt på det norske språk, men hun overbeviser med et sterkt uttrykk, som gjør at vi tror på henne.

Musikken ligger nå mer i et slags «voksenpop-segment», men fremdeles med Haddys soulstemme på toppen. Arrangementene er godt gjennomarbeidet, og det skulle ikke forundre meg mye om dette vil bli en innspilling som selger mye, i alle fall i Norge.

Jan Granlie

Haddy Njie (v), Bernt Andre Moen (p), Ørnulv Snortheim (g, v), Tor Egil Kreken (b), Paulin Skoglund (c), Olav Luksengård Mjelva (vio, hardingfele), Øystein Bergsvik (perk), Camilla Tømta (v)

Skriv et svar