Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HANUT TRIO

«Hanut Trio»
OUTNOW RECORDINGS ONRO021

Jazz fra Israel er ikke det vi hører mest på her oppe i höga norr! Men på grunn av vår utsendte i Midt-Østen, kommer det fra tid til annen pakker med musikk derfra i posten. I hovedsak via gitaristen Ido Bukelman, som også deltar på denne innspillingen, sammen med trommeslager og perkusjonist Nir Sabag og bassist og fløytist Nadav Masel.

Bukelman er en av de mest fremtredende av de israelske frijazzmusikere. Han kom med sin første innspilling i 2009, «City Tail», og viser hans store fascinasjon for Ornette Coleman og Jimi Hendrix. Han gjør mange solokonserter, og er med i flere prosjekter. Han har reist mye på festivaler i Europa, og har også spilt med perkusjonisten Airto Moreira, trommeslageren Gunter «Baby» Sommer, den norske saksofonisten Frode Gjerstad og med den polske saksofonisten Mikoaj Trzaska.

På denne innspillingen med Hanut Trio, innspilt i Jaffa i april 2014, kan vi høre flere elementer fra Ornette Colemans måte å tenke musikk på. Her er det det harmolodiske som står i førersetet, og Bukelmans frie improvisasjoner blir godt backet opp av Masels energiske bass-spill og Sabags drivende trommespill.

På tredjesporet, «A Flute Like This», hvor Masel spiller marokkansk fløyte, får vi også en følelse av at disse musikerne kommer fra Midt-Østen. Her er det folkemusikk i fin kombinasjon med det fritt improviserte.

I denne trioen er det nesten bare Ornette selv som mangler. Man tar seg i å savne hans altsaksofon komme inn i partier etter at Bukelman har levert en av sine temaer eller soloer, som til forveksling kan minne om Bernie Nix i Ornettes Prime Time-band.

En interessant innspilling fra en musiker vi kommer til å skrive mer om.

Jan Granlie

Ido Bukelman (g), Nadav Masel (b, fl), Nir Sabag (dr)

Skriv et svar