Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HARLEY CARD

«Hedgerow»
DYM002

Harley Card er en canadisk gitarist som holder til i Toronto. Han spiller til daglig i en rekke lokale band, men det er vel først med innspillingen «Hedgerow» at han beveger seg utenfor byen og landet, selv om han har deltatt på en rekke innspillinger fra debuten med bandet Hobson’s Choice i 2008.

På «Hedgerow» har han alliert seg med saksofonisten og bassklarinettisten David French og pianisten Matt Newton, mens bassjobben er delt mellom Jon Maharai og Dan Fortin og trommejobben mellom Ethan Ardells og Fabio Ragnelli.

All musikken er komponert av Card, og ligger i det landskapet vi er vant til å få jazzmusikk fra andre siden av «dammen». Alt er i overkant strukturert og streit, og innimellom kan jeg savne originalitet og personlighet. Komposisjonene er fine både i form og innhold, og Card er en dyktig gitarist, både som solist og som kompgitarist for de andre musikerne, og særlig da saksofonist French og pianist Newton. Det er først når Card tar fram den akustiske gitaren at det blir personlighet over innspillingen. Da leverer han til dels originale ting, bl.a. på tredjesporet «Helicopters and Holograms».

David French synes jeg har en litt slapp og lite personlig tone i tenorsaksofonen, mens det låter bedre på bassklarinetten. Pianist Newton spiller helt greit. Han har noen fine soloer, og ensemblespillet er upåklagelig.

De to kompkombinasjonene fungerer også helt etter formålet, selv om jeg gjerne kunne tenke meg mer trøkk og vitalitet. Av de to synes jeg Ardelli fungerer best. Han spiller med et åpent anslag, som fascinerer.

Men som helhet blir dette litt for lite personlig, selv om, som sagt, Card selv er en mer enn habil gitarist.

Jan Granlie

Harley Card (g, loops), David French (ts, bcl), Matt Newton (p, Fender Rhodes), Jon Maharal (b), Dan Fortin (b), Ethan Ardelli (dr), Fabio Ragnelli (dr)

Skriv et svar