Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HAROLD LÓPEZ-NUSSA

«El Viaje»
MACK AVENUE MAC1114

Vi skriver 1. september, og for den som er trist og lei for at sommeren 2016 er over, kan jeg komme med et godt råd. Gå til innkjøp av den cubanske pianisten Harold López-Nussas nye plate «El Viaje», og sommeren vil vare litt lenger.

Da jeg fikk denne platen tilsendt fra den norske distributøren (Musikklosen), fikk jeg nærmest ordre om å skrive fint om platen. Men slike oppfordringer får man jo fra de fleste, så jeg tenkte jeg skulle være ekstra streng mot den unge cubaneren vi møter, sammen med gode venner på denne platen.

Men det var ikke så enkelt. Nå har vi jo fått servert ei røys med ytterst dyktige pianister fra Cuba de senere årene, og jeg tenkte at det ikke var plass til enda en «racer» på jazzkartet. Nå har fellestrekket med disse pianistene vært at de har vært teknisk fullkomne, men at de kanskje ikke har hatt så mye kreativt å levere. Men det synes jeg vi får her.

Harold López-Nussa er en glitrende tekniker, samtidig som han tar seg tid til å utvikle soliene sine på en strålende måte. Her er det ikke «full pinne» fra start til mål, men vi kan registrere både ettertenksomhet og en viss planlegging.

Bandet han omgir seg med består av, for meg, helt ukjente musikere med cubanske navn. Om de holder til på øya, eller er, som så mange andre cubanere, såkalt exil-cubanere med postadresse i Florida, vet jeg ikke, men de er med på å gjøre dette til en fornøyelse av en plate. Men siden tre av musikerne har etternavnet López-Nussa, kan vi muligens anta at her har storfamilien vært samlet.

Vi får i hovedsak låter skrevet av Harold Lopez-Nussa, men han er også innom Aldo López-Gavilán og Chucho Valdes og Miguel Nuñez. Og det hele er så sommerlig det kan bli. Luften er høy, solo steker, og en grønn Mohito hviler i glasset. Vi gleder oss overhode ikke til vinteren, og López-Nussa og hans gode venner er absolutt med på å utsette den mørke årstiden.

Jan Granlie

Harold López-Nussa (p, keys, v), Alune Wade (b, v), Ruy Adrián López-Nussa (dr, perc, triola, v), Mayquee González (tp, flh), Dreiser Durruthy (tambores bata, v), Adel González (perc), Ruy Francisco López-Nussa (dr)

Skriv et svar