Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HEATHER BAMBRICK

«You’ll Never Know»
EGEN UTGIVELSE

I følge presseskrivet fra Orange Grove Publicity i Toronto, Canada, er vokalisten Heather Bambrick en av Canadas beste entertainere. Hun har en CD som inneholder en rekke internasjonale turneer med musikere som Fred Hersch, Ian Shaw, Rob McConnell og Peter Appleyard, for å nevne noen av de mest kjente, og hun var fast medlem av gruppen Beehive Singers i perioden 1994-2001, og hun har vært gjest i flere storband og deltatt på flere musikal-oppsetninger.

Det tyder på at vi har å gjøre med en velskolert vokalist, noe man lett kan høre på den musikken vi får servert på «You’ll Never Know».

Hun har med seg et drevent lag av medmusikanter, som pianisten Mark Kieswetter, som blant annet har spilt med Jon Hendriks og Zoot Sims, bassisten Ross MacIntyre, trommeslageren Davide DiRenzo, som har slitt trommestolen hos Cassandra Wilson og Holly Cole, trompeteren Chase Sanborn (Ray Charles og Aretha Franklin), og gitarist Rob Piltch (Blood, Sweat and Tears).

Musikken er godt plassert innenfor mainstream-segmentet, og utfordrer ikke lytteren en eneste gang gjennom de 14 sporene. Men det er det heller ikke nødvendig at slik musikk skal gjøre. Hun synger hele veien fint og med en avslappet tilnærming som fascinerer. Musikerne gjør akkurat det de skal, og vi får noen helt ok solier fra flere av dem.

Låtene er slik de skal være innenfor denne musikken, og selv om hun gjør låter blant annet av musikere som ikke til daglig befinner seg innenfor denne musikken, som Bruce Cockburn, så låter det fint.

Ingen plate vi slår reven i taket for, men en vokalist som synger rent og pent og som behersket denne formen for jazz på en fin måte, som har med et band som spiller «røddig» hele veien, hvor vi spesielt legger merke til flugelhornist Guido Bassos fine solier.

Jan Granlie

Heather Bambrick (v), Mark Kieswetter (p), Ross MacIntyre (b), Davide DiRenzo (dr, perc), Rob Piltch (g), Chase Sanborn (tp, flh), John Johnson (s), Guido Basso (flh)

Skriv et svar