Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HELLE BRUNVOLL & HALVARD KAUSLAND

«Latitude»
LUNDE RECORDS LUCD1501

Ekteparet Helle Brunvoll og Halvard Kausland har de senere årene utgitt flere flotte plateinnspillinger, i tillegg til at de har gjort en del fine konserter, som jeg har vært heldig å få overvære.

På deres nye utgivelse, samarbeider de med Den Kongelige Norske Marines Musikkorps (Marinemusikken), men heldigvis så er deres mer eller mindre faste band også med, og Marinemusikken opptrer her ikke som et regelrett korps, men mye mer som et helt streit storband.

Vi får 10 fine swinglåter skrevet av Brunvoll og Kausland, hvor jeg måtte sjekke coveret for å se om dette var standardlåter eller om det var noe de hadde snekret sammen selv.

For låtene er såpass bra, at de godt kunne vært gjort av noen av gjengangerne innenfor standardlåtverdenen.

Helle Brunvoll synger fint, med en stemme så både er voksen og levd. Med det mener jeg at hun har et flott foredrag, god engelsk og det hele låter veldig sikkert og trygt.

Halvard Kausland er tryggheten selv i denne sammenhengen. Med stoisk ro leverer han en rekke fine gitarløp i ensemblespillet, samtidig som hans solier er av ypperste merke. Å spille gitar som dette er en vanskelig oppgave. Det krever fingerferdighet og teknisk dyktighet, men det synes jeg Kausland absolutt er i besittelse av.

Marinemusikken blir ledet av Christian Eggen, en kapasitet som vi er mer vant til å se i mer moderne sammenhenger, men her beviser han at han også kan lede mer tradisjonelle storband. Arrangementene er gjort av noen av bandets gode samarbeidspartnere som Hans Mathisen, Håvard Fossum, Lars Erik Gudim og Erik Eilertsen.

For den som liker streit storbandjazz i selskap med en ypperlig vokalist og et lag av musikere som virkelig sparker fra, så er dette denne innspillingen det rette valget.

Favoritter? Alle låtene sitter fint hele veien, men skal jeg velge en, så må det bli den fine balladen «You Song», hvor Kaulsland virkelig briljerer med fint spill.

Jan Granlie

Helle Brunvoll (v), Halvard Kausland (g), Håvard Fossum (ts), Magne Arnesen (p), Hans Backenroth (b), Erik Eilertsen (tp), Jørn Winnæs (as), Den Kongelige Norske Marines Musikkorps

Skriv et svar