Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HOME COLLECTIVE

«Home»
HOOB RECORDS, HOOBCD084

Home Collective, er et Göteborg-basert band som blander hiphop, med jazz, fusion, improvisasjon og pop. Musikerne spiller til daglig i en rekke forskjellige andre konstellasjoner, men her møtes de i sin felles fascinasjon for å blande sjangerne på deres helt spesielle måte.

Bandet består av gitaristen Alexander Grönlund, keyboardisten Ludvig Ward, pianisten Fabian Kallerdahl, bassisten Douglas Alin, perkusjonisten Ebba Wigren og trommeslageren Ossian Ward. I tillegg har de med gjestene Palestine aka Ledr P som rapper, Vanessa Liftig på vokal, Tore Runevad Kjellmer på vokal, Jonas Liljeberg på saksofoner, Per Brehmer som rapper og Karolina Almgren på vokal og saksofon.

Vi får åtte låter som jeg synes på en helt ok måte kombinerer jazzen med hiphop og rap. Og da de i andrelåta «Recognize It», dukker plutselig en gammel helt opp i bakhodet, nemlig altsaksofonisten Luther Thomas og hans utmerkede plate «Yo’ Momma» på Moers Music fra 1981. Og selv om gode, gamle Luther var adskillig «hardere» på det rytmiske enn det vi får servert her, så er det noe med blandingen som fascinerer.

Det er tydelig at pianisten Fabian Kallerdahl (fra blant annet Music, Music, Music) har hatt en finger dypt inne i komponeringen av musikken. For han spiller en viktig hovedrolle i «jazzdelen» av denne innspillingen. Og innimellom synes jeg kanskje det hele blir litt i snilleste laget. Kanskje fordi Kallerdahl, som er en utmerket jazzpianist, tar litt for stor plass, og kanskje skulle ha sluppet til mer fra rapperne.

Derfor synes jeg også det blir en litt frustrerende plate. Det blir litt for mye av litt for mye. I stedet hadde jeg ønsket at de var mer spesifikke i uttrykket, og ikke blandet såpass mange forskjellige uttrykk på samme plate.

Men musikerne spiller fint hele veien, og særlig leverer Kallerdahl noen fine pianosekvenser, og kompet med Alin, Ward og Wigren jobber hele veien for å trekke musikken mer i en «tøffere» retning.

Jan Granlie

Alexander Grönlund (g), Ludvig Ward (keys), Fabian Kallerdahl (p, synth), Douglas Alin (b), Ebba Wigren (perc), Ossian Ward (dr), Palestine aka Ledr P (rapp), Vanessa Liftig (v), Tore Runevad Kjellmer (v), Jonas Liljeberg (s), Per Brehmer (rapp), Karolina Almgren (v, s)

Skriv et svar