Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

IBRAHIM ELECTRIC

«Time Machine Part 1»
EGEN UTGIVELSE

Så er den danske powertrioen Ibrahim Electric tilbake i samme gode form som på deres åtte foregående album. Denne gangen går de litt ned i format, med å utgi en 10″-LP, men samtidig utvider de med to gjestemusikere. Tidligere har de utvidet trioen til kvartett, med den amerikanske trombonisten Ray Anderson på to album, men vi er mest vant til å høre dem som en solid souljazz orgeltrio.

Gitarist Niclas Knudsen er fremdeles den førende solisten i bandet, men uten Jeppe Tuxens Hammond B3 og Stefan Pasborgs energiske trommespill, hadde ikke Ibrahim Electric vært det ettertraktede bandet de er. Her får vi fem komposisjoner laget av de tre musikerne i fellesskap, på rød vinyl, som vil få høyrefoten til å nekte å holde seg i ro. De fem komposisjonene er groovy og energiske, og det er tydelig å høre at de tre musikerne har spilt sammen i mange år. For musikken er sømløs og tett hele veien gjennom. I tillegg har de fått med teknikeren i Village studioet i Vanløse, Thomas Vang med på bass på en låt, og perkusjonisten Rune Harder Olesen er med på hele platen.

Trommeslager Pasborg sier om platen at albumet bygger på bandets felles kjærlighet til instrumental musikk skapt på 60- og 70-tallet. «På mange måter er den grunnleggende approach og lyd ikke så mye annerledes enn trioens tidligere album, men likevel skiller den nye platen seg fra de foregående ved at være langt mer jam-præget. Vi har mange felles referanser, og vi holder stadig på med å inspirere hverandre, selv om vi har eksistert i 16 år. Vi elsker simpelthen å spille sammen».

«Time Machine Part 1» er blitt nok en fin innspilling fra de tre rytmiske herrer, og den swinger såpass mye, at man bare gleder seg til neste full-lengder («Time Machine Part 2»?) og neste konsert, for disse fem låtene synes jeg låter bedre enn mye av de vi har fått fra trioen de senere årene. Det er mer kraft og energi, låtene er blitt bedre, og det hele er pur og ren glede.

Jan Granlie

Niclas Knudsen (g), Stefan Pasborg (dr), Jeppe Tuxen (hammond B3), Thomas Vang (b), Rune Harder Olesen (perc)

Skriv et svar