Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

INTERSTATIC

”Arise”
RARENOISE RECORDS RNR043

Britiske Roy Powell og de to nordmennene Jacob Young og Jarle Vespestad er ute med sin tredje plate med «Arise». En plate som nærmest overfaller deg med sin tunge, riffbaserte blues-åpning. Youngs komposisjon – som er en av de tre låtene han er opphavsmann til på plata (Powell står for resten) er hard og knalltøff, men minner definitivt mer om blues enn jazz, uten at det trenger å være negativt.

Det er mer improvisert jazzrock over de fleste låtene til Powell, og utrykket er ikke like voldsomt hele tiden. På «Iwato» åpner Powell fløyelsmykt på hammondorgelet sitt før Vespestad og Young fyller ut. Til tider kan det minne om progrock med enda flere jazzelementer enn vanlig, noe som slett ikke mottas med utakknemlighet hos en som både har Jethro Tull, Porcupine Tree og Tool i platesamlinga.

Young og Vespestad er de som utmerker seg mest, og kanskje bidrar det til mitt eneste ankepunkt med «Arise». Jeg kunne nemlig tenkt meg enda mer heftig spill på hammondorgelet, selv om solopartiet på «Alexa» trekker opp. Tøft er det uansett, både for jazzrock-elskere og ikke minst for progrockere som kan tenkes å være på vei inn i jazzmusikken. Da er Interstatic en glimrende inngangsbillett.

Roy Ervin Solstad

Roy Powell (org), Jacob Young (g), Jarle Vespestad (dr)

One Response to “INTERSTATIC”

  1. Giacomo Bruzzo

    thank you!

    Svar

Skriv et svar