Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ISABELLA LUNDGREN

«Somehow life got in the way»
LADYBIRD 79556835

Den svenske vokalisten Isabella Lundgren er det nye store navnet innenfor vokalavdelingen i den svenske jazzen. For denne platen, som nå surrer i min spiller, fikk hun sågar «Gyllene Skivan» i Sverige for en stund siden.

Jeg hørte henne live med Norrbotten Symfoniorkester og sitt eget band under årets Umeå Jazz Festival, og satt igjen med et inntrykk av at jeg gjerne hadde hørt henne kun med sitt eget band. Det er noe med jazz og symfoniorkestre som jeg har problemer med. Kanskje er det at et symfoniorkester er sammensatt for å spille en helt annen musikkstil enn den løsere og friere jazzen, hvor improvisasjon er hovedelementet.

På «Somehow life got in the way» har hun med The Nordic Chamber Orchestra, samt sitt eget band, bestående av Carl Bagge (piano), Niklas Fernqvist (bass), Daniel Fredriksson (trommer) og Peter Asplund (trompet og produsent). I tillegg medvirker gjestene Joakim Milder (tenorsaksofon), Robert Nordmark (tenorsaksofon) og Dicken Hedrenius (trombone).

Vi får servert 12 låter, hvorav flere er godt innenfor standard-settlista. Men hun har også fått hjelp av komponister som Harold Arlen, Mats Hålling, Jerry Herman, Jerome Kern og Oscar Hammerstein II og Carl Bagge, for å nevne noen.

Det er ingen tvil om at Isabella Lundgren er en strålende vokalist, som behersker standardstoffet nesten perfekt. Hun har en relativt lys stemme, men benytter et større register enn en vanlig sopran i fremførelsene. I tillegg synes jeg også at hun synger med et troverdig og fint foredrag.

Pianisten Carl Bagge passer perfekt inn sammen med Lundgren. Han leverer noen fine solier gjennom hele plata, og med bassisten og trommeslageren solid på plass, så skulle man tro at dette var den perfekte standardplata.

Men sånn er det dessverre ikke. Jeg synes strykerne i kammerorkesteret får altfor stor plass i det hele. De overdøver til tider pianospillet, og blir nesten en konkurent til Lundgren om oppmerksomheten.

Neste gang håper jeg Lundgren gir kammerorkesteret fri, og tar med seg sitt vanlige band i studio, gjerne med et par gjester i tillegg. Da tror jeg vi vil få en strålende standardplate, som kan måle seg med det beste fra Sambandsstatene.

Jan Granlie

Isabella Lundgren (v), Carl Bagge (p), Niklas Fernqvist (b), Daniel Fredriksson (dr), Peter Asplund (tp), Joakim Milder (ts), Robert Nordmark (ts), Dicken Hedrenius (tb), The Nordic Chamber Orchestra

Skriv et svar