Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JACOB CHRISTOFFERSEN TRIO

«We Want You»
STUNT RECORDS STUCD 16052

Det er nesten skremmende å oppdage hvor mange utrolig dyktige, danske pianister som stadig dukker fram. Nå er ikke Jacob Christofferen noe nytt havn på det danske jazzkartet. Han er født i 1967 og spilte noen år keyboards i den populære gruppen Shu-bi-dua, uten at det muligens er med på å styrke hans jazzpreferanser… Han startet sin musikalske karriere som 12-åring, og da han var 17 mottok han jazz-prisen «Sørens penge», før han i 1999 kom med sitt første soloalbum. Han fikk «Ben Webster-prisen» i 2013, og har utgitt to tidligere jazzalbum før denne.

For mange vil nok navnet virke kjent, da jeg forteller at han spiller med den nye danske «vokaldronning» Sinne Eeg.

På «We Want You» stiller han med den nye bassgiganten i Danmark, Thomas Fonnesbæk, og trommeslageren Zoltan Csörsz, og vi får ni låter, alle signer Christofferen.

Trioen spiller hele veien med en grunnleggende soul i spillet som er sjeldent i dagens musikk, og det swinger upåklagelig av alle de ni låtene. Musikken er uten tvil nordisk, uten å bli noe plagiat av hverken e.s.t. eller Jan Johansson. Innimellom får jeg mer fornemmelsen av den italienske pianisten Salvatore Bonafede i måten Christofferen spiller på.

Trioen har spilt sammen i et par år, som et slags husband, både på La Fontaine og Jazzhus Montmartre, noe som har ført dem tett sammen musikalsk, og tettere enn det er her, skal jazzmusikk ikke være.

Hele veien kan man høre at dette er tre musikere som trives godt sammen. Christoffersen med et nesten utrolig swingende pianospill og med noen perler av noen komposisjoner, Fonnesbæk med et eventyrlig bass-spill og Csörsz som den som holder de to andre i ørene gjennom hele platen.

Vi får drivende låter som gjør at foten ikke klarer å holde seg i ro, og ballader, som den nydelige «And Suddenly You Know», og fra start til mål er dette en av de fineste, streite pianotrioene jeg har hørt på lang tid! Nydelig!

Jan Granlie

Jacob Christofferen (p), Thomas Fonnesbæk (b), Zoltan Csörsz (dr)

Skriv et svar