Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JAMIE REYNOLDS

«Grey Mirror»
FRESH SOUND NEW TALENT FSNT 528

Pianisten Jamie Reynolds kommer fra Toronto i Canada, og på sin plate «Grey Mirror» vil han høre sine egne komposisjoner fra to sider. Det vil si at han gjør noen av sine egne komposisjoner i to forskjellige settinger, en med sin kvartett, og en med bandet The Westerlies.

Hans egen kvartett består av Reynolds på piano og wurlitzer, Matthew Stevens på gitar, Orlando LeFleming på bass og Eric Doob på trommer. The Westerlies består av Andy Clausen (trombone), Willem de Koch (trombone), Zubin Hensler (trompet) og Riley Mulherkar (trompet).
Reynolds har, etter min mening, fått altfor frie hender i arbeidet med denne platen. Ikke skriver han spesielt spennende komposisjoner, ikke bidrar han, eller noen av musikerne med noe annet enn helt streit jazzrock, og ikke synes jeg ideen med å gjøre låtene i to versjoner er spesielt givende.

Musikerne, som sikkert har fått godt betalt for å delta på dette litt meningsløse prosjektet, gjør den jobben de er satt til å gjøre, men det hjelper dessverre ikke. De klarer ikke å tilføre denne dørgande kjedelige musikken noe som helst!

I det hele er dette rett og slett en unødvendig utgivelse, som ikke gir lytteren hverken glede eller energi. Musikken er kjedelig, og det blir litt som å se maling tørke. Dessverre. Og noe som gavner det fine selskapet Fresh Sound, er dette definitivt ikke!

Jan Granlie

Jamie Reynolds (p, wurlitzer), Matthew Stevens (g), Orlando LeFleming (b), Eric Doob (dr), Andy Clausen (tb), Willem de Koch (tb), Zubin Hensler (tp) og Riley Mulherkar (tp)

Skriv et svar