Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JAN GUNNAR HOFF GROUP

«Featuring Mike Stern»
LOSEN RECORDS LOS 196-2

Pianisten Jan Gunnar Hoff er et godt bevis på at man mer enn gjerne kan overleve som jazzmusiker, uten å måtte være bosatt i sentrale strøk rundt Oslo eller Bergen, og at det er fullt mulig å ha fast adresse i Bodø, og fremdeles kunne leve av å være jazzmusiker.

Hoff er en utpreget lyriker, særlig når han trakterer det akustiske pianoet i akustiske settinger. Men han er også i stand til både å lage låter og spille i mer elektriske sammenhenger.

Og det er i sistnevnte sammenheng vi møter han her. Sammen med bassisten Per Mathisen og trommeslageren Audun Kleive, to musikere som er blant de beste i «furet værbitt» på hvert sitt instrument, har de invitert med Hoffs mangeårige samarbeidspartner, den amerikanske gitaristen Mike Stern, til denne sessionen i Propeller Studio i Oslo.

Vi får åtte komposisjoner, de fleste gjort av Hoff, mens tre er ført i pennen av Stern. Og det er et utpreget jazzrock-landskap de beveger seg inn i. Ikke den formen for jazz jeg vanligvis er mest begeistret for, men av og til får man også innenfor denne sjangeren, velfundert og god musikk, som også denne anmelderen godt kan leve med.

Hoff har skrevet komposisjoner som passer perfekt til medmusikantene. Ved siden av Hoff er det Stern som er den mest benyttede solisten, mens Mathisen og Kleive er stødigheten selv i bakgrunnen. Det er mange som mener at Audun Kleive er Norges ledende trommeslager, som utmerker seg med ytterst distinkt spill, og helt i motsatt del av skalaen hvor vi finner så mange norske trommeslagere som har Jon Christensen som forbilde. Per Mathisen er en overordentlig dyktig bassist både på vanlig ståbass og den elektriske utgaven. Han kan alle triksene, og elsker å «frese» av gårde med drivende spill. Men innimellom tar han det ned, og hans solo på Hoffs ballade, «Her Song», er mer enn godkjent. Og i denne sammenhengen, med Hoff og Stern, passer både han og Kleive perfekt.

Mike Stern har fremdeles mye av det han hadde inne mens han spilte med Miles Davis, selv om jeg kanskje synes han er litt mer bundet i en sammenheng som denne. Men han spiller fint, og hans solier i låtene vi får servert her, er strålende. Og over og under, foran og bak det hele styrer kapellmester Hoff skuta, som en dreven fisker på Vestfjorden en stormfull vinterdag. Han har den komplette kontroll over hva som foregår i ensemblet, og legger inn små innspill der han mener det er nødvendig.

Den nye plata med Jan Gunnar Hoff Group føyer seg godt inn blant de mange fine albummene vi har fått fra den gode Bodøværingen de senere årene. Og med dette mannskapet, synes jeg han har funnet sitt elektriske band, som vi gleder oss til å høre mer fra.

Jan Granlie

Jan Gunnar Hoff (p, keys), Mike Stern (g), Per Mathisen (b), Audun Kleive (dr)

[amazon_link asins=’B07JQLCBZQ’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’44feebce-ea5f-11e8-9ac2-73f618a6c225′]

Skriv et svar