Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JANE BUNNETT AND MAQUEQUE

«Jane Bunnett and Maqueque»
JUSTIN TIME RECORDS JTR 8586-2

Nesten 27 år etter debuten på plate, er sopransaksofonist og fløytist Jane Bunnett ute med ny plate. Nok en gang er påvirkning fra afroamerikansk musikk tydelig. Maqueque er Bunnett og en gjeng svært flinke damer på henholdsvis vokal, gitar, bass, trommer og et uttall perkusjonsinstrumenter. Den afroamerikanske innflytelsen gjør musikken svært rytmisk, og det er komplett umulig ikke å bli i godt humør av denne energibomben av en plate.

Bunnett står selv som opphavskvinne for halvparten av låtene, mens vokalist Daymé Arocena har komponert tre. De to eneste herrene som har sluppet til som låtskrivere er Pedro «Peruchin» Justiz og ikke ukjente Bill Withers sin klassiker «Ain’t No Sunshine When She’s Gone». Frykten for at sopransaksofon og fløyte kunne gi et litt tynt lydbilde, viser seg å være helt ubegrunnet, for dette låter helt kanon. Nevnte Bill Withers-låt er faktisk en av de aller beste versjonene jeg har hørt av den låta noensinne. Det er en prestasjon for den er i hjel-covret for lenge siden.

Hele plata er faktisk en glimrende reserveløsning for den sola vi ikke ser særlig mye til på denne tiden her hjemme på berget. For de som bryr seg om sånt, er lyden ikke verst heller. Særlig Bunnetts saksofon, en del av vokalopptakene og perkusjonsinstrumentene holder god audiofil kvalitet.

Roy Ervin Solstad

Skriv et svar