Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JENS DÜPPE

«Anima»
CHALLENGE DMCHR71163

Den tyske trommeslageren Jens Düppe, er en relativt ukjent musiker her i Skandinavia. Han er født i 1974, og tok pianotimer tidlig, før han gikk over til trommer i 10års-alderen. Han har studert ved Hochschule für Franz Lizt og ved konservatoriet i Amsterdam.

Han har spilt med blant andre trombonisten Albert Mangelsdorff og med pianisten Wolfgang Dauner. Han er medlem av Matthias Schielfl Quartet Shreetpunk og band med blant andre Pascal Schumaker, og han har spilt konserter med en rekke av de store internasjonale navna.

På «Anima» har han med trompeteren Frederik Köster, pianisten Lars Duppler og bassisten Christian Ramond, og vi får 11 låter som ligger godt i den moderne tyske jazzmusikken, uten at det nærmer seg ACT-filteret, eller Brötzmann-friheten.

Vi merker oss raskt trompeteren Frederik Kösler, som vi tidligere har hørt som gjest med saksofonisten Nicole Johäntgen på konsert på Die Rote Fabrik i Zurich. Og allerede da la vi spesielt merke til denne trompeteren. Han har en fin og litt skarp tone i trompeten, som passer perfekt til denne musikken.

I tillegg legger vi merke til utsøkt pianospill fra Lars Duppler. Her er det fullt bop-driv der det trengs, mens han legger fine akkorder og mye følelse ned i bakgrunnen når de andre skal vise seg fram.

Bassisten Christian Ramond blir den mest anonyme i sammenhengen, men han leverer det han skal hele veien, og gjør den jobben han er satt til på en fremragende måte.

Og bak det hele regjerer Jens Düppe med stålkontroll og fine innspill.

Vi får 11 sine låter, som er varierte og fine, og selv om jeg kanskje kunne tenkt meg litt mer originalitet i musikken, så holder dette høy internasjonal standard. Og det er fire musikere som det kan være fint å følge framover.

Jan Granlie

Jens Düppe (dr), Frederik Köster (tp), Lars Duppler (p), Christian Ramond (b)

Skriv et svar