Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JEPPE GRAM KVARTET

«Liquid Sound»
ILK228CD

«Liquid Sound» er den danske trommeslageren Jeppe Grams tredje album i eget navn. Hans nye kvartett ble etablert i 2013, og består av noen av de mest interessante, danske jazzmusikere av i dag, Fredrik Lundin (s), Søren Kjærgaard (p), Nils Bo Davidsen (b) og Jeppe Gram selv på trommer.

Musikken har solid tilhold innenfor det vi kan kalle europeisk ECM-jazz, men uten at det blir en gjennomsnittlig ECM-skive for det. For her har vi å gjøre med fire musikere som kommuniserer nærmest perfekt, og som kjenner hverandre ut og inn. Dette er ikke en studio-session hvor Gram har fått lov til å invitere noen av sine venner i studio, men et band som har spilt sammen flere ganger.

Fredrik Lundin er en av de danske saksofonistene som har markert seg sterkest de senere årene, bl.a. med sin Leadbelly-hyllest, mens Nils Bo Davidsen var en viktig brikke i bl.a. Carsten Dahl Experience. Og Søren Kjærgaard finner du nesten overalt, hvis du oppholder deg i København mer enn en weekend.

Her er Gram den vi kjenner minst, men som orkesterleder i denne kvartetten fungerer han bra. Han skriver fine, tilbakelente melodier, men vi savner kanskje at han lar musikerne ta av innimellom og virkelig sparke fra. Alt er vakkert, men det kan bli litt langtekkelig i lengden, ved at komposisjonene er litt for like i tempo og intensitet.

Jan Granlie

Fredrik Lundin (ts, mezzoss), Søren Kjærgaard (p), Nils Bo Davidsen (b), Jeppe Gram (dr)

Skriv et svar