Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JERRY BERGONZI

«Intersecting Lines»
SAVANT RECORDS SCD 2137

Tenorsaksofonisten Jerry Bergonzi ligger definitivt ikke på latsiden. Den snart 67 år gamle amerikaneren har med «Intersecting Lines» gitt ut sin åttende (!) CD siden 2009. Noen har tydeligvis ikke fortalt ham at CD-salget stuper.

Bergonzi har med seg Dick Oatts på altsaksofon, Dave Santoro på bass og Andrea Michelutti på trommer på denne plata. Det er musikeren han har samarbeidet mye sammen med de siste årene. Dog har ikke alle vært med på alle platene.

41 år etter platedebuten med Dave Brubeck (som han også turnerte mye med på 70-tallet), er det Bergonzi selv som står bak samtlige tolv komposisjoner på den siste utgivelsen. Kjennere vil nok kalle musikken på denne plata for post-bop-jazz. Jeg konstaterer at det svinger. Til tider voldsomt. For kvartetten har et enormt driv, og solopartiene kjennetegnes mer av å være improvisasjon over harmonier enn «vanlige» melodilinjer, dog med temaer som gjentas og også improviseres rundt.

Låtene «Mo-Ment» og «Marshland» kan stå som eksempler på hvor bra bandet kan låte sammen både når de drar ned tempoet, og når de «trøkker» ordentlig til. Selv om «Intersecting Lines» ikke akkurat finner opp kruttet når det gjelder denne typen jazz eller kvartetter, er det blitt en flott plate fra en flott kvartett jeg gjerne skulle sett live.

Roy Ervin Solstad

Jerry Bergonzi (ts),Dick Oatts (as), Dave Santoro (b), Andrea Michelutti (dr)

Skriv et svar