Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JESPER LUNDGAARD TRIO

«2016»
STORYVILLE 1014304

Bassisten Jesper Lundgaard er en av de mange internasjonale størrelser innenfor basskunsten i Danmark. Opp gjennom har han spilt med en rekke internasjonale stjemusikere som Paul Bley, Tommy Flanagan, Thad Jones/Mel Lewis Big Band, Duke Jordan, Horace Parlan og Lotte Anker/Mette Petersen Quartet, for å nevne noen få. Han har gjort en rekke plater i eget navn, og sammen med andre, og i 2004 startet han den trioen vi får gleden av å høre på «2016».

Vi møter gitaristen Niclas Knudsen (som vi best kjenner fra det hardtslående bandet Ibrahim Electric) og tenorsaksofonisten Hans Ulrik (som har en lang knenfor den danske jazzen), i selskap med en velopplagt Lundgaard.

10 komposisjoner, hvorav noen er gjort av Lundgaard, noen av Ulrik, en av Knudsen, og de to litt mer ukjente standardene «The Meaning Of The Blues» av Bobby Troup og John Coltranes «Naima».

Ved å sette sammen en trio med disse musikerne, får vi automatisk en svært bluesaktig plate, kanskje mest på grunn av Knudsens gitarspill, men heller ikke Ulrik er ukjent med denne formen for jazzmusikk. Hør bare på Ulriks egen «Walking In Circles».

Gjennom hele platen møter vi tre musikere som kjenner hverandre godt, og som vet akkurat hvor de skal bevege seg musikalsk for å få det til å swinge. Noe det gjør helt fra starten av Lundgaards åpningsspor «K.B. Blues», til de avslutter med kapellmesterens «Waltz For K».

Dette er blitt en tilbakelent og fin plate, hvor særlig bass-spillet til Lundgaard overbeviser. Men de to andre ligger heller ikke noe tilbake i innsats. Ulriks tenorsaksofonspill låter bedre enn jeg kan huske å ha hørt på svært lenge, og Knudsens spill på sin Archtop Jazz-gitar, låter hele veien fint og avslappet. Anbefales!

Jan Granlie

Jesper Lundgaard (b), Hans Ulrik (ts), Niclas Knudsen (g)

Skriv et svar