Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JH3

«Fusion Madness»
MOSEROBIE MMPCD107

Å kalle en plate «Fusion Madness» forplikter! Da skal det ikke være noe slinger i valsen, men renhårig og tøff fusionjazz med hår på armene.

Dette er JH3s andre innspilling på Moserobie, etter «Fusion Machine», som jeg mener kom i 2016, og bandet ledes av trommeslageren Jari Haapalainen, som tidligere var med i The Bear Quartet, og som er kjent for å ha produsert for en rekke andre artister. På saksofon hører vi saksofonisten Per Texas Johansson og på elbass Daniel Bingert. Tre drevne herrer innenfor den svenske jazzen, som vet å utfordre og gi lytterne fine opplevelser.

På deres nye plate er det også lov å danse, noe jazzfolk tross alt ikke gjør, hvis de ikke blir tvunget til det. Men her er det nesten umulig å sitte rolig og bare la den ene foten og hodet så vidt røre seg i takt med musikken.

Vi får 12 relativt korte låter, hvor funken ligger helt framme i dagslyset, og hvor musikerne tydeligvis har det ustyrtelig morsomt. Vi får elementer fra band som The Thing og andre sammensetninger hvor Mats Gustafsson har en finger med i spillet, det er aner tilbake til George Clintons mange sammensetninger, pluss noen dråper Luther Thomas, og til og med litt Frank Zappa føler jeg har vært inspirasjonskilder.

Men det er ikke hele veien jeg synes dette fungerer like godt. Innimellom blir det litt for gjennomsiktig og «enkelt». Men gjennomgående er dette morsom musikk som passer perfekt på klubb en sen kveld.

Jan Granlie

Jari Haapalainen (dr), Per Texas Johansson (s), Daniel Bingert (b), Mirko Koehler (v)

Skriv et svar