Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOE FARRELL

«Skate Board Park»
XANADU 906078

Saksofonisten og fløytisten Joe Farrell kjenner man kanskje først og fremst fra de første utgavene av Chick Coreas Return to Forever. Men han har gjort en rekke innspillinger sammen med andre enn Corea, og i eget navn. Han figurerer bl.a. på plater med Mose Allison, Patti Austin, Average White Band, The Band, George Benson, Jaki Byard, Billy Cobham, Aretha Franklin, Andrew Hill, Jackie and Roy, Elvin Jones, Laura Nyro, Santana og James Moody, for å nevne noen få, så det er en skikkelig studioringrev vi her har å gjøre med.

Med ni innspillinger med Return to Forever på CVen, var det kanskje bare rett og rimelig at Chick Corea ble med på denne, Farrells niende utgivelse i eget navn, og ute på markedet året etter siste innspilling med Return to Forever («Secret Agent»). Visse gjenytelser må man kunne kreve, selv av en såpass viktig herre i jazzzhistorien som Chick Corea.

I tillegg til Corea møter vi her bassisten Bob Magnusson (som er langt framme i lydbildet hele veien) og trommeslageren Lawrence Marable.

De fleste låtene er skrevet av Farrell, men vi får også Coreas «High Wire – «The Aerialist», «Kurt Weills «Speak Low» og Coots/Gillespies «You Og To My Head».

Farrell har her valgt å kun spille tenorsaksofon, noe jeg synes gjør innspillingen helhetlig. Han har en litt skarp tone i tenoren, som passer i denne musikken, som ligger å lurer i nabolaget til jazzrocken.

Vi får fint spill fra alle musikerne, og Magnussons bass-solo i Farrells «Cliche Romance» er fin. Og Chick Corea leverer aldri en dårlig plateinnspilling. Her støtter han opp under Farrell hele veien, og er med på å gjøre platen til en hyggelig, men ikke oppsiktsvekkende, musikalsk opplevelse.

Jan Granlie

Joe Farrell (ts), Chick Corea (p, elp), Bob Magnusson (elb), Lawrence Marable (dr)

Skriv et svar