Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOEY DEFRANCESCO

«Tripmode»
HIGHNOTE HCD 7281

Organisten Joey DeFrancesco er en av de relativt nye, jazzorganistene fra Sambandstatene. Han har innspilt mer enn 30 album, bl.a. sammen med Miles Davis og Jimmy Smith, og gjorde sin første plateinnspilling da han var 16 år. Han har spilt internasjonalt med musikere som David Sanborn, Arthuro Sandoval, John McLaughlin, Benny Golson, James Moody, George Benson, John Scofield, Ray Charles og Bette Midler, for å nevne noen.

Han er sønn av organisten «Papa» John DeFrancesco, som var en av amerikas mest benyttede jazzorganister i mange år.

På sin nye innspilling, «Tripmode» spiller han selv både orgel, piano, keyboards og trompet, i tillegg til at han er vokalist på «The Touch Of Your Lips». Han har med seg trommeslageren Jason Brown, gitaristen Dan Wilson og bassisten Mike Boone i 9 låter, hvor mesteparten er egenkomponert, men hvor vi også får en låt av Dan Wilson (andresporet «Who Shot John») og standarden «Touch Of Your Lips» ført i pennen av Ray Noble.

Man kan si mye om folk som spiller orgel. Mest er det kanskje å si om de som ligger litt for nær restaurantversjonen av instrumentet. Og det er her faren med å være organist ligger. Og da kreves det mye av utøveren. Man skal ikke veldig langt fra Jimmy Smith før det høres ut som noe man kan høre på en litt eksklusiv nattklubb med fargede drinker og høye stiletthæler (ikke at jeg er så kjent i de kretser, men det er slik jeg forestiller meg det).

Jeg synes DeFrancesco holder seg så vidt på rett side av restaurantmusikken innimellom. Han er en altfor dyktig utøver av orgelet til at man kan plassere han i en nattklubb. Men jeg har litt problemer med å like det jeg hører. Han er en glimrende utøver, men musikken blir litt dekadent. Dessverre. Og når han tar fram trompeten i tredjesporet «Arizona Sunrise», så er jeg i ferd med å melde meg ut.

DeFrancesco er en glimrende utøver av orgelkunsten, men dessverre, så blir dette altfor mye Hollywood og glamour til at jeg liker det.

Jan Granlie

Joey DeFrancesco (org, p, keys, tp, v), Jason Brown (dr), Dan Wilson (g), Mike Boone (b)

Skriv et svar